• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Hastalara verdiği değerle ABD’de ‘en iyi doktor’ seçildi

Hastalara verdiği değerle ABD’de ‘en iyi doktor’ seçildi
ABD’de her yıl milyonlarca hastanın oyuyla seçilen “en iyi doktor” ödülünü kazanan Hasan Sönmeztürk VATAN’a konuştu;

ABD’de her yıl milyonlarca hastanın oyuyla seçilen “en iyi doktor” ödülünü kazanan Hasan Sönmeztürk VATAN’a konuştu; “Sırrım hastalarıma hayattaki en önemli varlık olduklarını hissettirmem ve onları kendi sağlıkları konusundaki hatalarından dolayı hiçbir zaman yargılamamamdır”

Bu yıl milyonlarca Amerikalı hastanın oyu ile ‘ABD’nin en iyi doktoru’ seçilen Hasan Sönmeztürk, Marmara Üniversitesi’nde asistan doktorluk yaparken gittiği ABD’de yükselişinin öyküsünü VATAN’a anlattı. Sönmeztürk, “Kıbrıs’taki eğitimimin ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim aldım. Bir arkadaşım ABD’deki uzmanlık sınavlarına katılmamı söyledi. Girdim ve sınavı verdim “diyerek başarıya giden yoldaki ilk adımlarını böyle özetledi.

“Kullanamadığım birikmiş maaşımla da 2001 yılında ABD’de eğitim için Arkansas’a gittim. Burada asistanlığımı tamamlayıp 3 yıl genel nörolog olarak çalıştıktan sonra şu anda çalıştığım hastaneye geldiğini” belirten Sönmeztürk, “Ben özellikle Sara hastalığında cerrahi tedavi yöntemleri üzerinde çalışıyorum. Son dönemde yoğun bakıma alınan ve komada olan insanların hastaların beyin dalgaları aktivitesinin elektriksel yöntemle izlenmesini ölçen EEG cihazındaki hastaların, doktorların anlayamayacağı şekilde cihaz içinde sara nöbetleri geçirdiğini fark ettim. Bu hastalar için EEG gözlemleme cihazları yapıyoruz ve hastaları izlemeye alacağız. 2 milyon dolar civarındaki bu proje için çalışıyorum” dedi ve şunları söyledi:

“7 bine yakın hastam var. Ben hastaya dünyadaki en değerli ve önemli varlığın kendisi olduğunu hissettiriyorum ve daha önce kendi sağlıkları konusunda ne kadar hataları olursa olsun asla yargılamıyor ve tamamen olumlu duygularla hastayı tedavide başarıya odaklanıyorum. Sırrım bu. İleride bir teklif gelirse memnuniyetle Türkiye’ye gelirim.”

‘Perry, Alzheimer olursa şaşırmam’

“Teksas Valisi Rick Perry, Cumhuriyetçi Parti Başkan aday adayı olduğu dönemde Türkiye hakkında sarfettiği hakarete varan sözler dolayısıyla çok üzülmüştüm. İki Amerikalı meslektaşım gelip Perry’nin aklının yerinde olmadığını söylediler. Gerçekten de bir konuşmasında dikkat ettim. Konuşurken kelimeleri sürekli kaçırıyor ve iki dakika önce bahsettiği konuyu hatırlayamıyor. Nörolojik olarak ciddi manada bunama belirtileri var ve Alzheimer olursa şaşırmam.” 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim