• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Hastane Birliği Genel Sekreteri görevden alınırsa ne olur?

Hastane Birliği Genel Sekreteri görevden alınırsa ne olur?
Bir ilde hastane birliği genel sekreteri görevden alınırsa, kimlerin sözleşmesi kendiliğinden sona erer?

Hatırlanacağı üzere, Sağlık Bakanlığı Teşkilat Kanununda yapılan düzenlemeler sonrasında hastaneler, CEO'lar aracılığıyla yönetilmek istenmiş, bu çerçevede 81 il'e genel sekreterler atanmıştı. Genel sekreterler sözleşme ile çalıştığı gibi, altındaki personeli rahat bir şekilde belirleyebilmesi için de alt personelin de sözleşmeli olarak çalıştırılmasına karar verilmişti.

663 sayılı KHK'da düzenleme yapılırken, her bir yönetici ve personel için bireysel performans kriteri konacağı hüküm altına alınmıştı. Yine 32. maddeye yazılan hüküm gereğince de, hedeflerin gerçekleşmesine bağlı olarak, süresinden önce de sözleşmelerin sonlandırılabilmesi mümkündür.

Diğer taraftan bugün Ankara'da, 2. Bölge Genel Sekreteri görevden alınmıştır. Haber için tıklayınız.

Peki Genel Sekreter görevden alınınca, kimlerin sözleşmesi kendiliğinden sona ermektedir. İşte KHK hükmü ve açıklamalarımız:

663 sayılı Sağlık Bakanlığı Teşkilat Kanununun 32. maddesi şu şekildedir:

"(5) Sözleşmeli statüde istihdam edilecek personelle yapılacak sözleşme ekinde kurumsal hedefler ve performans değerlendirme kriterleri de gözetilerek hazırlanan bireysel performans kriterleri ve hedefleri belirtilir. Kurum Başkanı, genel sekreterle doğrudan; başkanlar, hastane yöneticileri, başhekim ve müdürlerle genel sekreterin teklifi üzerine sözleşme yapar. Uzman personel ile büro görevlilerinin sözleşmeleri genel sekreter tarafından yapılır. Başhekim yardımcılarıyla başhekimin, müdür yardımcılarıyla ilgili müdürün teklifi üzerine hastane yöneticisi tarafından sözleşme yapılır. Sözleşmelerin süresi iki yıldan dört yıla kadar olabilir. Süre sonunda tekrar sözleşme yapılabilir. Sözleşme eki performans hedeflerindeki gerçekleşmelere bağlı olarak süresinden önce de sözleşmeler sona erdirilebilir. Başarısızlık sebebiyle genel sekreterin değişmesi halinde başkanların ve başarısızlığa sebebiyet veren hastane yöneticilerinin sözleşmeleri kendiliğinden sona erer. Ancak bunlar yeni görevlendirmeler yapılıncaya kadar görev yapar. Yeni hastane yöneticisinin göreve başlamasından itibaren, ilgili hastane başhekimi, müdürleri, başhekim yardımcıları ve müdür yardımcılarının; yeni başhekim ve müdürlerin göreve başlamasından itibaren de yardımcılarının bir ay sonunda sözleşmeleri kendiliğinden sona erer. Sözleşmeleri bu suretle sona eren personel ile yeniden sözleşme yapılabilir. Ekli (II) sayılı cetvelde belirtilen pozisyonlarda açıktan istihdam edilen personelin herhangi bir suretle sözleşmeleri sona erdiğinde birlik ile ilişkileri kesilir. Açıktan sözleşmeli istihdam, memurluk veya diğer personel istihdam şekillerinden birine geçiş bakımından kazanılmış hak teşkil etmez. "

Yukarıdaki madde gereğince;

1- Eğer genel sekreter başarısızlık nedeniyle değiştirilmiş ise, Genel sekreterlikteki başkanların sözleşmeleri sona erecektir. (Genel sekreterliklerde tıbbi, idari ve mali hizmetler başkanları bulunmaktadır.)

2- Yine genel sekreter başarısızlık nedeniyle değiştirilmiş ise, başarısızlığa sebebiyet veren hastane yöneticilerinin sözleşmeleri kendiliğinden sona erecektir.

3- Yeni hastane yöneticisi göreve başlayana değin eskileri devam edecektir. Ancak yeni hastane yöneticisi göreve başladıktan sonra, hastane başhekimi, müdürleri, başhekim yardımcıları ve müdür yardımcılarının da sözleşmeleri kendiliğinden sona erecektir. Yeni başhekim ve müdürlerin göreve başlamasından itibaren de yardımcılarının bir ay sonunda sözleşmeleri kendiliğinden sona erecektir.

memurlar.net

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5330 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim