• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Hastane mikrobunu bitirdi

Hastane mikrobunu bitirdi
Üniversite-KOBİ işbirliğinden hastane mikrobunu yok eden teknoloji çıktı. Taraflar, gümüşü nanoteknolojiyle işleyerek bakteri oluşumunu sıfırlayan solüsyonu üretmeyi etmeyi başardı.

Sağlık alanında önemli başarılara imza atan Türkiye, hijyen sektöründe de devrim yaptı. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Wision Medical firması, 5 yılı aşan Ar-Ge çalışmasının ardından halk arasında hastane mikrobu olarak bilinen bakterileri tamamen yok eden ve üç ay dezenfeksiyon sağlayan yeni bir ürün geliştirdi. 'WAB Wision' adı verilen ürünün en önemli özelliği ise gümüşten üretilmesi ve içilebilecek kadar doğal olması.

ADLİ TIP SATIN ALDI
Ürün hastanelerin yanı sıra Adli Tıp Kurumları'nda da kullanılmaya başlandı. Yeni icat sayesinde adli olayların araştırılmasında yabancı etkilerin sıfırlanması hedefleniyor. Wision Medical Genel Müdürü Sencer Bulut, adli tıpta yapılan incelemelerde hijyenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Adli araştırmalarda her çalışmanın ardından çok ciddi bir temizlik yapılması gerekiyor. Aksi halde eski ve yeni incelemeler birbirine karışabilir. Nitekim daha önce bunun örnekleri görüldü" diyor.

ŞİRKETLER İÇİN SİGORTA
Şirketlerin de ürünü tercih ettiğini ifade eden Bulut sözlerini şöyle sürdürüyor: "İşyerleri, spor salonları, çocuk yuvaları gibi birçok yerde bakteri tehlikesi var. Örneğin bir otel müşterisi kaldığı odadan enfeksiyon kaptığını iddia ederek dava açabiliyor. Ancak ürün kullanıldığında böyle bir sorun kalmıyor."

KULLANIM ALANI GENİŞ
Ürün sadece hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında değil, insanların yoğun olarak bulunduğu bütün alanlarda kullanılabiliyor.

Mikrop, çocuklar için çok tehlikeli
WISION Anti Bacterial Solution'un bir temizlik malzemesi olmadığını, gümüşten elde edilen yüzey koruyucusu olduğunu vurgulayan Bulut, "Gümüş, birçok ağır metalin aksine, insanlar için zararsız bir metal. Geliştirdiğimiz ürün hastanelerde sıkça görülebilen ve özellikle de çocuklarda ölümlere yol açan hastane mikrobu sorununu tamamen bitirdi" diyor.

Morgda kokuyu sıfırladı
ÜRÜNÜN diğer önemli özelliklerinden biri de bakterilerle birlikte kokuları da tamamen yok etmesi. Ürünün gıda ile temas etse bile toksik olmadığı için hiçbir zararı olmadığını belirten Bulut, "Hastane ve adli tıp kurumlarındaki morglarda kötü kokuların tamamı yok oldu" diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2383 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim