• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Hastane personeli kendisine şiddet gösteren savcıdan davacı oldu!

Hastane personeli kendisine şiddet gösteren savcıdan davacı oldu!
Dikili Devlet Hastanesi'nde görevli kayıt personeli Selin Sevitekin, Dikili Cumhuriyet Savcısı Yusuf Yüksekkaya'dan kendisine küfrettiği ve şiddet uygulamak istediği gerekçesiyle davacı oldu

Dikili Devlet Hastanesi'nde görevli bir personel, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Yüksekkaya hakkında kendisine hakaret ve tehdit ederek şiddet uyguladığı gerekçesiyle davacı oldu.

Personel Selin Sevitekin, savcının kendisine vurmak istediğini, kendisini savunarak kurtulduğunu öne sürerek, "Bana ağır küfürler etti, çok korktum. Davamdan vazgeçmeyeceğim" dedi. Sağlık çalışanları, dün işi bırakarak olayı protesto etti.

'Emrediyorum sana'

İddiaya göre olay önceki gün saat 16.04'te Dikili Devlet Hastanesi kadın doğum polikliniği önünde meydana geldi. Eşini muayene ettirmek üzere hastaneye gelen Dikili Cumhuriyet Savcısı Yusuf Yüksekkaya, iddiaya göre hasta kayıt bölümünde görevli bilgi işlem personeli Selin Sevitekin'e (25) kayıt yaptırarak doktoru çağırmasını istedi. Bilgi işlem personeli Sevitekin, saat 16.00'dan sonra doktorların polikliniğe hasta kabul etmediğini, 16.00-16.30 arasında serviste yatan hastaların vizite saati olduğu bilgisini verdi. Savcı Yüksektepe, görevli Sevitekin'e, "Emrediyorum sana, o doktoru bulacaksın, o buraya gelecek" diye bağırarak hakaret etti.  

'Etkisinden kurtulamadım'

Sevaltekin, kendisine küfür etmeye başlayan savcının fiziksel saldırıya teşebbüs ettiğini öne sürerek, "Bir tokat savurdu. Hamile olduğum için karnımdaki bebeği de düşünmek zorundaydım ve ani bir refleksle geri çekilerek savuşturdum. 'Yarın sen buradasın, tekrar görüşeceğiz' diye tehdit etti. Bunu arkadaşlarım da duydu ve gördü. Olayın etkisinden halen kurtulamadım. Şikayetçi ve davacıyım. Bir savcı bana hakaret ediyor ve tehditler savuruyorsa sonuna kadar davacı olacağım. Davadan asla vazgeçmeyeceğim" dedi.

'Personelimizin arkasındayız'

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, olayı düşündürücü bulduğunu belirterek, "Karşınızdaki kişinin konumu ne olursa olsun, bu sağlık personelinin bir hatası varsa orada yetkili vardır. Gider söylersiniz. Bunu yapan müdür de olsa hakim de olsa, savcı da olsa bunu bilmeli. Personelimizin arkasındayız. Bu bilinmeli" diye konuştu.

"Artık yeter" 

Dikili Devlet Hastanesi personeli dün öğlen işi bırakarak, olayı protesto etti. Türk Sağlık-Sen, Ses ve Sağlık-Sen il temsilcileri ile sağlık çalışanları hastane girişinde bir eylem düzenledi. "Artık yeter", "Sağlık çalışanlarına şiddete son" yazılı pankart önünde bir basın açıklaması yapıldı. Sağlık-Sen adına işyeri temsilcisi Ali Kemal Kat, Savcı Yusuf Yüksekkaya'nın, Dikili'ye geldiği 1 yılda 3 kez sağlık çalışanlarına dava açtığını söyledi. Türk Sağlık-Sen İl Başkan Yardımcısı Doğan Ceran da, "Bu olayı ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her şeklini protesto ediyoruz ve artık yeter diyoruz" diye konuştu. 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4226 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim