• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Hastane yemeğinden gıda zehirlenmesi iddiası

Hastane yemeğinden gıda zehirlenmesi iddiası
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, "Bu sabah itibariyle tüm personelimiz işlerine dönerek çalışmaya başladılar. Ağır ya da çalışamayacak durumda olan hastamız yok" dedi.


Taş, hastanenin sağlık kurulu odasında düzenlediği basın toplantısında, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yaklaşık 124 TÜ personelinin ishal, bulantı ve kusma şikayetleriyle tıp fakültesi hastanesi acil servisine başvurduğunu söyledi.

Hastaneye başvuruların hafif denilecek şekilde olduğunu belirten Taş, "Ortada ağır derecede sayacağımız olgumuz yoktu. Bu sabah itibariyle tüm personelimiz işlerine dönerek çalışmaya başladı. Ağır ya da çalışamayacak durumda olan hastamız yok. Hem vakalarımızla ilgili tetkiklerimiz hem de olası etkenlerle, sebebin ne olduğuyla ilgili soruşturmamız ve araştırmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Durumla ilgili şu an netleşen bir noktanın olmadığını ifade eden Taş, şunları kaydetti:

"Şöyle farklı olgular var. Oruçlu olup burada hiç yemek yememiş ama hastanemize başvuran hastalarımız var. Ya da hastanemizde yemek yememiş ishal vakası olarak bize gelen olgularımız var. Bunların sayısı da 10-12 kişi civarında. 124 olgunun neredeyse 12-13 tanesi hastanemizde hiç yemek yemediği halde ishal olan personelimiz diye ifade edebiliriz. Vakaların toplanmış olması ve personelin olması bir besin zehirlenmesi olabileceğini düşündürüyor. Besin üzerinde tetkiklerimize devam ediyoruz. Halk sağlığı, tarım il ve kendi laboratuvarımızda çarşamba günkü yemekle ilgili numuneler alındı değerlendirmeler yapılıyor. Pazartesi günü sonucun belli olacağı şeklinde bizi bilgilendirdiler. Şunu da ifade etmek gerekir, çarşamba günü bin 400 kişilik personelimize yemek çıktı. Bin 400 kişinin içerisinde sadece 124 vaka var. 124 vakayı da kendimiz uyardık. 'Bu tür şikayetleri olan bize başvursun' şeklinde uyardığımız için de belki hiç gelmeyecek olan başvurmayacak olan hasta diyebileceğimiz kişiler de başvurdu. Bu sayı tüm başvuranların sayısıdır."

-"Hastalar da aynı yemeği yedi"

Personelin yediği yemeğin aynısını hastanede tedavi gören hastaların da yediğini aktaran Taş, "Hastalarımızda herhangi bir etkilenme söz konusu değil. Hastalarımızda bir rahatsızlık olmadı. Sadece personelimizde oldu. Bunun da tetkikleri yapılıyor. Hastanemizde yemek yemeyip, öğle yemeğini başka yerde yiyenler de bundan etkilendi. Bunlar bizim kafamızı karıştırıyor, farklı şeyler de var mı şeklinde. Bizi değişik araştırmalara yönlendiriyor" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine hastaneye başvuran herkesin taburcu olduğunu kaydeden Taş, yemek numunelerinin incelendiğini dile getirdi.

Edirne'de hastanede yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla aralarında doktorların da bulunduğu TÜ personel çarşamba akşamından bu yana çeşitli şikayetlerle acil servise başvurmuştu.


Cihan DEMİRCİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2545 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim