• BIST 8955.07
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Hastanede dua eden kadından Akdağ'a duygulandıran cevap

Hastanede dua eden kadından Akdağ'a duygulandıran cevap
Bölgede incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, hastanedeki bir kadınla arasında geçen diyaloğu anlattı. Akdağ'ın anlattığı diyalog dinleyenlerin tüylerini diken diken etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "56 yaralımızın büyük bir kısmı hafif yaralılar. Onlar hastanede takip ediliyor. Bir taraftan istirahat etmeleri lazım, büyük bir şok geçirdiler. Oradaki ruhsal etkilenme de ciddi oluyor bu tip hadiselerden sonra. İfade ettiğim gibi, 4'ü ciddiyetini korurken, yoğun bakımlardaki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz 12 kişi. Onun dışındakilerin durumları çok daha iyi." dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile geldiği valilikte oluşturulan kriz merkezinde açıklamalarda bulundu.

Saldırı sonrasında Milli Savunma Bakanı Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Partili ve MHP'li milletvekilleri ve CHP'den bir milletvekili ile hastanedeki yaralıları ziyaret ettiklerini aktaran Akdağ, "56 yaralımız var. 12 kardeşimiz, gazimiz yoğun bakımda. Tabii yoğun bakımdan çıkıp ameliyata giren, ameliyattan tekrar yoğun bakıma gelen kardeşlerimiz var. Onlardan 4'ü şu anda hayati tehlikeleri itibarıyla ciddiyetini koruyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ, hastanelerin iyi bir şekilde organize olduğuna, sağlık çalışanlarının canla başla, hem profesyonelliklerini hem de gönüllerini ortaya koyarak, görevlerini yerine getirdiğini, yaralıları ziyareti sırasında bir hastanede yaşadığı olaya yönelik şunları aktardı:

"Hastanemizde yoğun bakımın önünde bir hanımefendiyle karşılaştık. Hastaların yakınlarıyla görüştüğümüz için ben hasta yakını olmadığını fark ettim. Ellerini açmış dua ediyordu, gözleri yaşlıydı. 'Hanımefendi siz kimsiniz. Hastanız mı var?' diye sordum. O yaşlı gözleriyle şunu söyledi, 'Burada benim bir hemşire arkadaşım var. Yaralı gazilerimizden birinin durumunun ağır olduğunu işittim. Ona dua etmeye geldim.' Bu bizi de çok duygulandırdı. Bu millet bu ruha sahip oldukça, Allah'ın izniyle, kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin milletimizin birliğini zedeleyebilecek, milletimizi bu terör belasına, bu eşkıyalığa karşı birlikte olmaktan, omuz omuza olmaktan alıkoyacak hiçbir güç yok. Aslında bu ruh, biliyorum ki bugün Kayseri'deki vatandaşlarımızın, Türkiye'deki 79 milyon vatandaşımızın ruhudur ve onları temsil ediyor."

Bütün yaralılara Allah'tan şifa dileyen Akdağ, "56 yaralımızın büyük bir kısmı hafif yaralılar. Onlar hastanede takip ediliyor. Bir taraftan istirahat etmeleri lazım, büyük bir şok geçirdiler. Oradaki ruhsal etkilenme de ciddi oluyor bu tip hadiselerden sonra. İfade ettiğim gibi, 4'ü ciddiyetini korurken, yoğun bakımlardaki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz 12 kişi. Onun dışındakilerin durumları çok daha iyi." diye konuştu.

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim