• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Hastanede "e-geçmiş" olsun hizmeti başlatıldı

Hastanede "e-geçmiş" olsun hizmeti başlatıldı
 İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yatarak Tedavi Gören Hastalar ve Yakınlarına Yönelik Yeni Bir Hizmet Başlattı. İnternetten Yollanan Geçmiş Olsun Mesajları, Yönlendirme Personeli Tarafından Kapalı Zarf İçinde Hastalara Ulaştırılıyor.

 İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yatarak Tedavi Gören Hastalar ve Yakınlarına Yönelik Yeni Bir Hizmet Başlattı. İnternetten Yollanan Geçmiş Olsun Mesajları, Yönlendirme Personeli Tarafından Kapalı Zarf İçinde Hastalara Ulaştırılıyor.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yatarak tedavi gören hastalar ve yakınlarına yönelik yeni bir hizmet başlattı. İnternetten yollanan geçmiş olsun mesajları, yönlendirme personeli tarafından kapalı zarf içinde hastalara ulaştırılıyor.
Hastanenin yeniden yapılandırılan resmî internet sitesi "www.tepecikhastanesi.gov.tr"ye e-geçmiş olsun, e-soru, e-şikayet ve dilek bölümleri eklendi. Yeni yapılandırma, laboratuar sonuçlarına da internetten ulaşma imkanı sağlıyor. Site üzerinden gelen e-geçmiş olsun, e-soru, e-şikayet ve dilek mesajları, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Psikolog Mevlüt Ülgen tarafından inceleniyor, ardından hasta mahremiyeti, bilgi alma ve bilgilendirilme haklarına özen gösterilerek ilgililere iletiliyor.


Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Demet Yaldız, sorulara da yine elektronik ortamdan cevap verilerek, dilek ve şikayetlerin değerlendirildiğini ve ilgililere iletildiğini söyledi. Dr. Yaldız, hastalar için tıbbi tedavi kadar psikososyal desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Psikososyal destek hastaların moral değerlerini yükseltiyor, direncini ve tedaviye uyumunu arttırıyor. Hastanede yatmaya ve hastalığa bağlı sıkıntıyı azaltıyor. E-geçmiş olsun uygulaması da bu açıdan yararlı bir destek hizmeti." dedi.

E-geçmiş olsun mesajlarını her sabah hastalara ileten yönlendirme personeli Emine Acılar ise "İki aydır yönlendirme personeli olarak çalışıyoruz. Hastanemize başvuran, yardım edecek yakını bulunmayan yaşlı ve engelli hastalara yardımcı oluyoruz. E-geçmiş olsun mesajlarını da hasta ve refakatçilerine ulaştırmak çok keyifli bir görev. Mesajı götürdüğüm hastaların gözlerindeki pırıltı ve sevinç, bu hizmetin ne kadar değerli ve güzel olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Süt çocuğu servisinde yatan çocuğuna gelen e-geçmiş olsun mesajını alan Mehlika Hanife Davgana da duygularını şöyle dile getirdi: "Çocuğumla yaklaşık bir aydır hastanede yatıyoruz. Emine hanımın getirdiği mesajları dört gözle bekliyorum. Kardeşimden ve arkadaşlarımdan birçok e-posta aldım. İlk defa getirdiklerinde kendimi tutamayıp ağlamıştım. Eskiden postacılar mektup getirdiğinde sevinirdik, ben de Emine hanımı postacı gibi görüyorum."

Bu haber toplam 1578 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim