• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

"Hastanede ihmal" iddiasına suç duyurusu

"Hastanede ihmal" iddiasına suç duyurusu
İzmir'de kaldırıldığı hastaneden iyi olduğu gerekçesiyle evine gönderildiği ve ikinci kez rahatsızlanması sonucu hayatını kaybeden genç kızın ailesi, suç duyurusunda bulundu.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kaldırıldığı hastaneden iyi olduğu gerekçesiyle evine gönderildiği iddia edilen ve ikinci kez rahatsızlanması sonucu hayatını kaybeden genç kızın ailesi, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Anne Leyla Safinaz, "Ben çocuğumu sağlam soktum kaybederek aldım bunun sorumluları kimse araştırılıp tespit edilmesini istiyorum" dedi. Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nden konuyla ilgili bir bilgi verilmedi.

'Bir şeyin yok' dediler komaya girip öldü

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu Burcu Gökalp (28), 2 Ağustos'ta Ege Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'na gitti. Havuzda vücudu kasılan Gökalp, görevliler tarafından ambulansla

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İddiaya göre, acil serviste görevli doktor tarafından "bir şeyin yok" denilerek taburcu edilen genç kız, 10 Ağustos'ta yakınları tarafından aynı şikayetle yeniden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Burada iki gün sonra komaya giren Gökalp, 24 Ağustos tarihinde hayatını kaybetti. Genç kızın ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı. Gökalp, Manisa'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi. Kızlarının ölümüyle sarsılan baba Zafer Gökalp ve annesi Leyla Safinaz Gökalp, sorumlu oldukları iddiasıyla hastanenin acil servisine getirildiğinde kızlarına ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri hakkında, avukatları Hatice Pınar Gökalp aracılığıyla cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Milyonlarca para ödediğimiz Alo 170 ve Alo 184 çalışmıyor mu?

Avukatı aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunan iki çocuk annesi Safinaz Gökalp, şöyle konuştu: "Çocuğum yüzmede fenalaşıp Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisine getiriliyor. Acil servisten basit bir kramp diye gönderiliyoruz. Baş ağrılarının da ağrıya ağrıya geçeceği söyleniyor. Çıktıktan sonra istifra ediyor. Doktora söyledim 'hayır hiçbir şeyi yok kramptır size naz yapıyor ağrıya ağrıya geçecek' dedi. Bir hafta çocuğumun baş ağrıları geçmemesi üzerine kendim gittim. Bir süre müşahade altında tutuluyor ve bir süre sonra beyin kanaması teşhis ediliyor. Öğleden sonra yoğun bakıma yatırılıyor. 10 gün orada bekledik. Sağlam yatırdığım çocuğumun gece saat 00.30 sıralarında fenalaştığı söylendi. Kalbi durmuş çocuğumun. Ben çocuğumu sağlam soktum kaybederek aldım bunun sorumluları kim ise araştırılıp tespit edilmesini istiyorum. Ülkemizde artık sorumluluk taşıyarak meslek yapılmasını istiyorum. Avukatımıza gereken vekaleti verdim bundan sonraki gelişmeleri avukatımız takip edecek."

Avukat Hatice Pınar Büyükçınar ise, ailenin yaşadığı üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi: "Ölüm nedeni olarak beyin kanaması, ilk başta birşey yok denilen kız beyin kanamasıyla vefat ediyor. Hastaneden doktorun kim olduğunu öğrenmek istedik ama kimse bilgi vermiyor. Ayrıca, soruşturma izni verilip verilmeyeceği konusu bizi üzüyor. Bu süreç aile için çok üzücü. Soruşturma izni verilmezse idari mahkemeye itiraz edeceğiz yani süreç uzayacak. Genelde üniversiteler soruşturma izni vermiyormuş fakat gerçekten bir ihmal varsa, Burcu'nun hayatta kalma ihtimali varsa tabii ki o kişi bulunsun ve cezalandırılsın amacımız bu" diye konuştu.

Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nden konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

B12 vitamini vejeteryan ve yaşlıları sıkıntıya sokuyor

hastanede-ihmal-iddiasina-suc-duyurusu-3903778_9703_o.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim