• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Hastanede ultrason skandalı

Hastanede ultrason skandalı
ANTALYA\'nın Manavgat İlçesi\'nde 8 Haziran\'da geçirdiği motosiklet kazası sonucu iç kanamadan dolayı yaşamını yitiren 25 yaşındaki Recep Ak\'ın yakınları, Ak\'ın götürüldüğü hastanede ultrason çekimi için 2.5 saat radyoloji uzmanı beklemesinden dolayı ö

ANTALYA\'nın Manavgat İlçesi\'nde 8 Haziran\'da geçirdiği motosiklet kazası sonucu iç kanamadan dolayı yaşamını yitiren 25 yaşındaki Recep Ak\'ın yakınları, Ak\'ın götürüldüğü hastanede ultrason çekimi için 2.5 saat radyoloji uzmanı beklemesinden dolayı öldüğünü iddia etti.

HASTA YAKINLARI SAĞLIK BAKANLIĞI\'NA ŞİKAYETTE BULUNDU


Manavgat'ın Evrenseki Beldesi\'nde 8 Haziran Pazartesi günü motosikleti ile kaza yaparak ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülen bir otelde aşçılık yapan Recep Ak, hastanede ultrason çekilmesi için 2.5 saat radyoloji uzmanının gelmesini bekledi. Ak\'ın yakınlarının iddiasına göre, ultrason dışında 2.5 saat içinde diğer bütün tetkikleri yapılan Ak, daha sonra ağzından kanlar gelmesi üzerine acil şekilde ameliyata alındı. Ameliyatta Ak\'ın karaciğeri kalbe bağlayan ana damarının yırtıldığı anlaşıldı. Ameliyattan sonra hayatını kaybeden Recep Ak'ın halasının oğlu İbrahim Soğuksu, olayda ihmal olduğunu iddia ederek, \'\'Bugün biz hastamızı kaybettik ama en azından bundan sonra böyle bir sebepten dolayı diğerlerinin bir hiç uğruna ölmesini istemiyoruz. Hangi dönemde yaşıyoruz. Acil serviste böyle bir uygulama olabilir mi'' diye isyanını dile getirdi.

Olay günü saat 12.00\'de hastaneye gelmelerine rağmen Ak\'ın ultrasonunun 14.30\'a kadar çekilemediğini belirten Soğuksu, şunları söyledi:

"Beyin tomografisi çekiliyor kırık çıkık var mı kontrol ediliyor. Bütün filmleri bitiyor ama ultrasonun saat 14.00\'den önce çekilemeyeceği söyleniyor. Biz bu iki buçukluk saatte Antalya'ya gidip gelebilirdik. 15 dakika gibi kısa sürede biz hastamızın ultrason hariç bütün filmlerini çektirdik. Hatta hastanede beyin cerrahı olmamasına rağmen tomografisini dışardan çektirip geldik. Ancak ultrasonun 14.00\'den önce yapılmamasının sebebini sorduğumuzda bize verilen yanıt, ultrason uzmanının birinin izinli olduğu, diğerininse saat 14.00\'den önce gelemeyeceğiydi. Kanunen böyle bir kural var mı yok mu bilmiyorum? Bize bir ultrason uzmanının 5 saatten fazla çalışamayacağı söylendi. Bu ne kadar geçerli bir sebep acil bir hasta için doğrusu anlamış değilim. Saat 14.30\'a kadar ultrason uzmanının gelmesini bekledik. Bu sırada hastamız kan kusarak içindeki kanı boşalttı. Bu arada rengi de gitti ve titremeye başladı. Cerrahlar tedirgin bir şekilde hemen ameliyata aldı. Ameliyata giriş saati 15.00\'ten sonra ve ameliyatta 16 ünite kan verildiği söylendi. Çıkışta karaciğeri kalbe bağlayan ana damarın yırtıldığı söylendi. Biz saat 12.00\'den 14.30\'a kadar olan zamanda ultrason çekilmemesinin veya çekilememesinin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz."




"SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKAYETTE BULUNDUK''


Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi\'ne (SABİM) şikayette bulunduklarını belirten Soğuksu, \'\'Antalya Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'na internet ortamından şik^ayette bulunduk. Bizim tek istediğimiz bundan sonra bu tür olayların olmaması. Rahmetli otelde aşçı olarak çalışıyordu. Arkadaşları tarafından sevilen hayat dolu bir insandı. Hayattan beklentileri olan genç bir insandı. Genç bir kişinin kaybedilmesi gerçekten zor'' diye konuştu.

Milliyet

Bu haber toplam 1893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim