• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Hastanede uzun kalmayın

Hastanede uzun kalmayın
Philips: Hastanede uzun kalmayın hasta bakımını evlere taşıyın

Philips Türkiye CEO’su ve Philips Healthcare Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Willem Rozenberg, Philips’in Türkiye’de sağlık hizmetleri alanında daha fazla söz sahibi olmak istediğini söyledi.


Philips’in uzaktan sağlık hizmetlerine odaklanacağını belirten Rozenberg, uzaktan tedavinin daha ucuz, verimli ve kolay ulaşılabilir olduğunu savundu. Rozenberg, “Hastanede konaklama maliyeti yüksek. Hastaya büyük maliyet indirimi sağlayacak olan evden tedavi hizmetinin sigorta kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı ve sigorta şirketleri ile görüşmeyi planlıyoruz” dedi.
Philips’in sektör alanlarının yüzde 18’sinin ışıklandırma, yüzde 34’ünün sağlık hizmetleri ve yüzde 37’sinin tüketici ürünleri olduğunu kaydeden Willem Rozenberg, şunları söyledi: “Başta televizyon olmak üzere tüketici ürünleri ile tanındığımız Türkiye’de sağlık hizmetlerinin de öne çıkmasını hedefliyoruz. Bu nedenle hastaya büyük maliyet indirimi sağlayacak olan evden tedavi hizmetinin sigorta kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı ile görüşmeyi planlıyoruz. Uyku bozukluğu, tansiyon gibi nispeten daha az acil durumlarda hastane bakımını evden sağlama olanağı sağlayan Philips cihazlarına Türkiye’de büyük ihtiyaç var. Bu hizmetlerin tek bir standarda indirilmesi için gerek devlet kurumlarıyla gerek özel sigorta şirketleriyle her türlü işbirliğine hazırız.”
Hizmet alanları birleşti
Philips’in Türkiye’de 1930’dan beri faaliyette olduğunu hatırlatan Rozenberg, şöyle konuştu: “Philips 2000’de verdiği karar çerçevesinde dünyadaki tüm faaliyetlerini yeniden tanımladı. Hizmet alanlarını toplam 67 milyar dolar harcayarak birleştirdik. Sürdürülebilirlik için faaliyetlerimizin çevreye dost olmasına önem veriyoruz. Philips’in yıllık cirosunun yüzde 7’sini ayırdığı Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz.”
Kariyerine 1978’de Philips Healthcare Teknik Servis Hizmetleri biriminde başlayan Willem Rozenberg, burada 1982’ye kadar görev yaptı. Ardından Satış Müdrülüğü’ne getirilen Rozenberg, 1987’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Ülke Satış Müdürü olarak görevlendirildi. Kısa süre Hollanda’da çalışan Rozenberg, 1993’de Orta Doğu Bölgesel Kalkınma Müdürü olarak Türkiye’ye atandı. 1996’da Dubai ’de Körfez Ülkeleri Bölgesi Genel Müdürü oldu. Rozenberg, Philips Healthcare Türkiye, Güneydoğu Avrupa, Kafkaslar Genel Müdürü olarak İstanbul’a döndü.

Türkiye ayakta kaldı

PHILIPS Türkiye CEO’su Willem Rozenberg, Türkiye’nin ekonomik krizdeki performansına da değinerek, “Bugüne kadarki tüm krizlerden ayakta kalarak çıkan Türkiye beni çok şaşırtıyor. Gerek siyasi durumda gerekse ekonomide ne kadar değişkenlik olursa olsun Türkiye’de toparlanma gözlemliyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim