• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Hastanede yarım altın karşılığında muayene iddiası

Hastanede yarım altın karşılığında muayene iddiası
Ege Üniversitesi Hastanesi Ağrı Kliniği'nde hastalardan muayene için yarım altın alındığı iddia edildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'na bağlı Algoloji Bilim Dalı'nda annesini Prof. Dr. İ.Y.'ye muayene ettirmek isteyen H.G. isimli vatandaş, internet üzerinden randevu alamayınca telefonla kliniği aradı. İddiaya göre klinikte görevli sekreter, muayene için randevu karşılığında H.G.'den yarım altın aldı.

Konuyla ilgili İzmir Valiliği'ne dilekçe ile şikayette bulunan Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Muharrem Demirci, konuyu rezillik olarak nitelendirdiklerini söyledi. Olaydan dolayı H.G.'nin ve annesinin mağduriyet yaşadığını belirten Demirci, iddia edilen olayın yaklaşık 10 gün önce gerçekleştiğini aktararak, "H.G. bize internet üzerinden uzun süre klinikten randevu alamadığını ve sonunda kliniği telefonla arayarak durumu görevli doktorun sekreterine ilettiğini söyledi.

Daha sonra sekreter ise söz konusu randevuyu yarım altın karşılığında verebileceğini belirtmiş. Mayısın üçüncü haftası bel ağrısı olan annesi için hocadan randevu alırken, sekreter hanım yarım altını bir zarfın içerisine koymasını istemiş ve üzerine isminin yazılarak imza atılmasını istemiş. H.G. de yarım altın bulunan zarfı sekretere verdiğini ve sekreterin zarfı dosya bölümüne koyduktan sonra içeriye aldığını anlattı" dedi.

Demirci, "Sekreter tarafından altın istendiği anda H.G. şaşkınlık yaşadığını ve gerekçenin ise 'Hocanın çok yoğun olduğu, ancak bu şekilde randevu alınabilir' şeklinde kendisine iletildiğini söyledi. Bu olay mağduriyetten ziyade bir rezilliktir. Bırakın H.G.'nin şaşırmasını, konu bize iletildiğinde biz bile şok olduk. Biz de valiliğe gereken şikayet dilekçesini ileterek, konunun araştırılması talebinde bulunduk" diye konuştu.

Demirci, iddia edilen altının uzun süredir hasta ve yakınlarından alındığı kanaatini dile getirerek, "Altın verildiğine göre bence bu işin içerisinde görevli doktorun da haberi var. Ancak biz kimseyi bu şekilde suçlayamayız. Şu anda her şey iddia üzerine. Konu araştırılacak ve gerçek ortaya çıkacaktır" dedi.

"ÜNİVERSİTE HASTANELERİ SAĞLIK BAKANLIĞI'NA BAĞLANSIN"
Yaşanan olayın aslı olduğu takdirde nasıl bir amaca hizmet edildiğini anlamakta güçlük yaşayacağını söyleyen Demirci, "Geçmişte daha önce hastanelerde ya da sağlık skandallarında çeşitli meblağlarda paraların rüşvet karşılında verildiği haberleri çok duyuldu ve yaşandı. Ancak söz konusu olayın gerçeklik payı var ise altın olayını ilk kez duyuyoruz. Sağlık Bakanlığı sağlıkta gerçekleştirdiği 'Sağlıkta Dönüşüm Programları' kapsamında üniversite hastaneleri bakanlığa bağlanmadı. Bence bakanlık bu olaya bir
an önce el atmalı ve üniversite hastaneleri de Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanmalıdır" şeklinde konuştu.

İzmir Valiliği'ne 9 Haziran Perşembe günü iletilen şikayet dilekçesinde ise şu ifadelere yer verildi:

"Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ağrı Kliniği'ni muayene randevusu için arayan bazı hasta ve yakınlarından Prof. Dr. İ. Y.'nin sekreteri tarafından muayene randevusunun 'yarım altın karşılığı'nda verildiği, altının bir zarfa konularak muayene günü sekreterliğe getirilmesi istendiği, ancak bu işlem sonrasında randevu alınabildiği gerek üyelerimiz, gerekse de yakınları tarafından sendikamıza iletilmiştir. Şikayetlerin araştırılarak tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz.'

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3796 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim