• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Hastanedeki bebek ölümlerini üç ayrı heyet araştıracak

Hastanedeki bebek ölümlerini üç ayrı heyet araştıracak
Ankara'nın en büyük doğum hastanesinde son 15 günde 27 bebeğin ölümünü araştırmak üzere üç ayrı heyet oluşturuldu. Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği ve CHP tarafından kurulan heyetler, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastane

Ankara'nın en büyük doğum hastanesinde son 15 günde 27 bebeğin ölümünü araştırmak üzere üç ayrı heyet oluşturuldu. Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği ve CHP tarafından kurulan heyetler, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümleriyle ilgili ayrıntılı inceleme yapacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile oluşturulan bilim heyetinde üniversiteler ile eğitim araştırma hastanelerinden konunun uzmanlarının yanı sıra Bakanlık Teftiş Kurulu'ndan da bir müfettişin yer alacağı belirtildi. İnceleme sonucunda varsa kusurlu olan ilgililer hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı ve konunun tüm detayları ile kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in başkanlığında Ankara milletvekillerinden oluşan heyet de bebek ölümlerinin yaşandığı hastanede bugün incelemelerde bulunacak. İncelemelerin ardından Ateş, basın açıklaması yapacak. Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından kurulacak ekip ise, yenidoğan alanında uzman hekimlerden seçilecek. Hafta sonuna kadar çalışmalara başlaması beklenen heyet, hastane kayıtlarını inceleyecek, teknik donanıma bakacak. Hemşire ve hasta yakınlarıyla görüşecek. Çalışanların eğitim ve deneyimlerini inceleyecek. TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, ekibin bebek ölümlerinin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) iddia ettiği gibi hastane enfeksiyonundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştıracağını bildirdi.

Öte yandan basın toplantısı düzenleyen SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz ise bağımsız bir heyet tarafından hastanede inceleme yapılmasını istedi. Yılmaz, yetkililerden şu soruların cevaplandırılmasını talep etti: "Prematüre bebeklere verilen mamalarda bakteri ürediği doğru mu? Başhekimin açıkladığı bağırsak enfeksiyonuna sebep bu mamalar olabilir mi? Hasta yakınlarının yenidoğan bölümüne sadece galoş giyerek, maske dahi takmadan girmesi uygun mu? Cuma gününe kadar bir kuvözde 2-3 bebek yatarken ve çalışanlar malzeme sıkıntısından yakınıyorken son üç günde bu sorun nasıl çözülmüştür?"


Prematüre bebek alımları durduruldu

Son iki haftada 27 bebeğin hayatını kaybettiği Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde prematüre doğum yapacak gebelerin kabulü durduruldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Ümit Bilge, ölümlerin sebebini, hastaneye prematüre gebeliklerin yoğun olarak gelmesine bağladı. Bir süreliğine 38 haftanın altındaki bebeklerin alımının durdurulduğunu belirten Bilge, ölümlerin enfeksiyon kaynaklı olduğu iddiasını da yalanladı.

Bebeği ölen babalardan Hüseyin Boyraz, bebeklerinin 6 Temmuz'da doğduğunu ve ancak 20 gün yaşayabildiğini söyledi. Boyraz, 1 kilo 50 gram ağırlığında doğan kız bebeklerinin 6,5 aylık olduğu için yenidoğan yoğun bakım kliniğinde tedavi altına alındığını anlattı. Ciğerleri gelişmediği için 15 gün 2. yoğun bakımda makineye bağlı yaşadığını belirtti. Daha sonra bebeklerinin kanında enfeksiyon bulunarak 4. yoğun bakıma alındığını aktardı. Hastane yönetiminin tüm ailelere 'yeni doğan ünitesinde yeterli yer, ventilatör ve kuvöz olmadığı'na dair belge imzalattıklarını iddia eden acılı baba, bebeklerin tedavi gördüğü yerde galoş giyilmediğini ve maske takılmadığını söyledi. Boyraz, 20 gün sonra bebeğinin öldüğünü ifade ederken, hastane hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Bebeğini kaybeden Gencay Esen de hastane yetkililerine tepki gösterdi.

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim