• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hastanedeki yanlış kan iddiasına soruşturma

Hastanedeki yanlış kan iddiasına soruşturma
Mersin'de kalp krizi geçiren 63 yaşındaki kadına özel bir hastanede farklı gruptan kan verildiği iddiaları hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Yanlış kan verildiği ileri sürülen hastanın kızları, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler.

İddiaya göre, 30 Eylül 2010 tarihinde 63 yaşındaki Saniye Özkan, kalp krizi şüphesiyle kızı ve yakınları tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Doktorlar O Rh + kan grubu taşıyan kadına bypass yapılmasına karar verdi. Ancak ameliyata alınan Özkan'a O Rh + kan grubu taşımasına rağmen 5 ünite AB Rh + kan grubu verildi. İki damarı değişen kadın her geçen gün kötüleşti. Saniye Özkan'ın durumunun kötüye gitmesi üzerine damadı Kadir Sarıkaya ve kızı Gülin Sarıkaya annelerini uçakla Bursa'ya götürdü. Özkan,

burada Onkoloji Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde 4 gün boyunca tedavi görerek, vücudundaki yanlış kan temizlendi. Yanlış kana bağlı yürüme problemi çeken kadın, daha sonra Kalp Arıtma Hastanesi'ne sevk edilerek 8 gün de burada tedavi altında kaldıktan sonra taburcu edildi.

Annesinin sağlık durumunun genel anlamda iyi olduğunu söyleyen Gülin Sarıkaya, ancak zaman zaman ağrıları olduğunu belirtti. Annesine Mersin'deki özel hastanede yanlış kan verildiği iddialarını yineleyen Sarıkaya, 2 ünite ameliyat sırasında, 3 ünite de ameliyat sonrası AB Rh+ kan verildiğini ileri sürdü. Bu konuyla ilgili olarak yaptıkları şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nca sorumlular hakkında soruşturma açıldığını kaydeden Sarıkaya, bugün ablası Tülin Ağırtaş ile birlikte savcıya ifade

verdiklerini ve sorumlular hakkında davacı olduklarını söylediklerini kaydetti. Sağlıkta böyle bir skandalın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sarıkaya, "Anneme yanlış kan verildiğini biz kendi çabalarımızla fark ettik ve hemen duruma müdahale ederek başka bir hastaneye götürdük. Annem ölümden döndü. Ancak hastane hala hatasını kabul etmiyor. Bize gelen bilgilere göre sadece barkot hatası olduğunu söylüyorlarmış. Eğer ortada bir barkot hatası var ise, o zaman bu olayın başka bir mağduru daha var demektir.

Anneme başkasının barkodu yapıştırıldı ise, annemin barkodu kime yapıştırıldı? Bu da araştırılması gereken bir konu" dedi.

Olayın sonuna kadar takipçi olacaklarını ve haklarını adalet önünde arayacaklarını belirten Sarıkaya, bu olayın başkalarının da başına gelmemesi için sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Abla Tülin Ağırtaş da, bu olayın kabul edilemez olduğunu ve annesinin ölümden döndüğünü söyleyerek, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim