• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Hastaneler için ayak bastı parası

Hastaneler için ayak bastı parası
Hastaneye adım atıldığında verilecek para, IMF'ye sunulan mektupta yer aldı. IMF'ye sunulan son niyet mektubuna göre sağlık ocağına giden hasta 2 YTL giriş ücreti ödeyecek. Bu ücret devlet hastanelerinde 5-10 YTL, özel hastanelerde 8-10 YTL olacak.

Hastaneye adım atıldığında verilecek para, IMF'ye sunulan mektupta yer aldı. IMF'ye sunulan son niyet mektubuna göre sağlık ocağına giden hasta 2 YTL giriş ücreti ödeyecek. Bu ücret devlet hastanelerinde 5-10 YTL, özel hastanelerde 8-10 YTL olacak.

IMF ile bugünden itibaren yollarını ayıran hükümet, IMF sonrasında da sıkı mali disipline devam edeceğini son niyet mektubuyla ilan etti. Önceki gün IMF onayından geçen son niyet mektubunda dikkat çekici birçok konu yer alıyor.

SEVK ALANA ÜCRET YOK

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz imzasıyla IMF'ye sunulan niyet mektubunda; ayakta tedavi hizmetlerinden, hizmet basamağına göre artan oranlarda farklılaştırılmış katkı payı alınmasına ilişkin duyurunun yakın zamanda kamuoyuna yapılacağı belirtildi. Buna göre, katkı payları birinci basamak sağlık hizmetleri (sağlık ocakları) için sıfır ila 2 YTL aralığında, ikinci basamak sağlık hizmetleri (devlet hastaneleri) için 5 ila 10 YTL aralığında ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri (özel hastaneler) için de 8 ila 10 YTL aralığında olacak. Sevk alınması halinde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinden katkı payı alınmayacak. Mektupta, sevk sisteminin kurulması ve farklılaştırılmış oranlarda katkı payı alınması uygulamasının bir an önce hayata geçirileceği de bildirildi.

OTOMATİK ZAMLAR

Niyet mektubunda, mali çerçeve ile daha önce açıklanan yüzde 3,5'lik faiz dışı fazla ve bütçe açığı hedeflerine ulaşabilmek için gerekli adımların atılacağı ifade edildi. Bu çerçevede; maktu vergiler ile elektrik ve doğalgaz gibi enerji fiyatları dahil olmak üzere KİT ürünlerine programla uyumlu fiyat ayarlamalarının yapılacağı, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren de otomatik fiyatlandırmaya geçileceği belirtildi. Mektupta, IMF ile henüz yeni anlaşma yapılmadığı için bağlayıcı nitelik taşımamasına karşın, vergi gelirlerinin düşük kalması halinde akaryakıt ve tütün ürünlerinin maktu vergilerinde artış yapılabileceği sözü verildi.

NELER YAPILACAK?

Niyet mektubuna göre; Halkbank'ın yüzde 24'lük kamu hissesi bu yıl halka arz edilecek. Geri kalan yüzde 51'lik çoğunluk hissesi ise blok satılacak. Ziraat Bankası'na ilişkin özelleştirme stratejisi ise Halkbank'ın blok satışından sonra çizilecek. Ayrıca bu yıl elektrik dağıtım ve üretim varlıkları, şeker fabrikaları, otoyol ve köprü geçişleri ile Milli Piyango İdaresi özelleştirilecek. Türkiye bu yıl özelleştirme ve doğrudan yatırım yoluyla 12 milyar doların üzerinde yabancı sermaye girişi bekliyor.

TÜSiAD BiZiM YAPTIĞIMIZ AÇIKLAMAYI iNCELEMEMiŞ

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Elazığ'da, gazetecilerin, TÜSİAD'ın hükümete mektup gönderdiğine ilişkin haberleri hatırlatması üzerine, böyle bir mektubun henüz ellerine ulaşmadığını söyledi. Bakan Şimşek, şöyle devam etti: "Ama dün TÜSİAD Başkanı ile Cumhurbaşkanımızın resepsiyonunda görüştük. Bizim yaptığımız açıklama konusunda (Orta Vadeli Mali Çerçeve) kendilerinin yeterince bilgi sahibi olmadıklarını gördüm. Dolayısıyla mektup gelince gerekirse oradaki sorulara cevap veririz. Ama benim edindiği izlenim, TÜSİAD, bizim yaptığımız açıklamayı zahmet edip incelememiş."

Bugün

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim