• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Hastaneler Kızılay'dan kanı 'online' isteyecek

Hastaneler Kızılay'dan kanı 'online' isteyecek
Türk Kızılayı tarafından başlatılan Güvenli Kan Temini Projesi'yle hastaneler, kana ihtiyaç duyduklarında bunu Kızılay'a online yoluyla bildirecek. Bu sayede hem hastanelerde vatandaşa kan aratılmayacak hem de acil hastalar kan beklemeyecek.

Türk Kızılayı tarafından başlatılan Güvenli Kan Temini Projesi'yle hastaneler, kana ihtiyaç duyduklarında bunu Kızılay'a online yoluyla bildirecek. Bu sayede hem hastanelerde vatandaşa kan aratılmayacak hem de acil hastalar kan beklemeyecek.

Hastanelerde yaşanan kan sorunu Türk Kızılay'ını harekete geçirdi. Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, acil durumlarda vatandaşların hastanelerde kan aramaması için online proje geliştirdi. 4 yıl önce hazırlığı başlatılan projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. 2014 yılında tamamlanması öngörülen projenin hastane ile vatandaş arasındaki kan problemini ortadan kaldırması bekleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, 'Güvenli Kan Temini Projesi'nin büyük önem taşıdığını belirtiyor. Hastaların tedavi süreçlerinde kan ve kan ürünü kullanılması gerektiğinde, ihtiyaç duyulan ürünün temin edilmesinde hasta ve hasta yakınlarının birçok sıkıntıyla karşılaştığını ifade eden Dr. Yıldırım, "Bu sıkıntıları azaltmak için proje hazırladık. Projenin gerekçesi, gönüllü kan bağışçılarından uygun kan kazanımı programları çerçevesinde toplanacak kan bağışlarının en son teknolojiye sahip laboratuarlarda gerekli testlerden geçirilerek ülke genelinde istenilen her türlü kan ürününün temin edilmesini sağlamaktır." dedi.

Projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, projenin esas getirisinin, kan istismarının ortadan kaldırılması ve kan ihtiyacı olan vatandaşların bu hizmeti ülkenin her yerinde koşulsuz ve gecikmesiz olarak alabilmesi olacağını vurguladı. Muhsin Yıldırım, "İhtiyaç duyulan kan ürünü hastaneler tarafından online Kızılay'a bildirilecek, Kızılay tarafından kan, o sağlık kuruluşuna ulaştırılacak. Tüm muhasebe işlemleri Kızılay ve ilgili sosyal güvenlik kuruluşları arasında gerçekleştirilecektir. Proje bitiminde hiç kimse kan ürünü almak için elinde reçeteyle kan merkezlerine gitmeyecek. Ekonomik olarak bir yükümlülük altına girmeyecek." ifadelerini kullandı.

Zaman

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim