• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Hastanelere din psikologları şart

Hastanelere din psikologları şart
ABD'de Emmy ödüllü beslenme programı sunan Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Amerika'da din konusunda uzman kişilerin hastanelerde çalıştığını söylüyor.

ABD'de Emmy ödüllü beslenme programı sunan Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Amerika'da din konusunda uzman kişilerin hastanelerde çalıştığını söylüyor. Bunun Türkiye'de de uygulanması gerektiğini düşünen Öz'e göre, hastalara manevî destek vermek çok önemli.

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, artık sadece doktor değil, ünlü bir şovmen. Bu yıl üçüncü kez Emmy ödülü kazanan "The Doctor Oz Show"u Amerika'da beğenilerek izlenmeye devam ediyor. Mehmet Öz, her yıl yaptığı gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye tatile geldi. Gelmişken de önceki akşam basın yemeği düzenledi. 'Sağlıkla ilgili 7 ölümcül hata, kilo aldıran 5 büyük hata, kilo problemini çözecek 3 mucize öneri' gibi her eve, her bünyeye lazım bilgiler verdi. Doktor Öz, özellikle kanser hastalarına manevi destek vermek için hastanelerde görev yapan din psikologlarıyla ilgili görüşlerini de açıkladı: "Amerika'da da var bu istek. Hastanelerde din konusunda uzman isimler çalışıyor. Ben de hastanelerde din uzmanlarının olmasının mantıklı ve şart olduğunu düşünüyorum. Ancak o desteği veren kişilerin din konusunda uzman olması gerekiyor. Yoksa bazen tam tersi oluyor. Doktorlar hastanın çok üzerine gittiği için hasta çekiniyor."

Toplantının en ilgi çeken yanı son yıllarda çok moda olan genetik testle ilgili yaptığı açıklamalardı. Doktor Öz, bu testi kendisinin de yaptırdığını ve ünlü Hollywood yıldızı Meryl Streep'le akraba çıktıklarını söyledi. Teste göre oyuncuyla akrabalıkları 200 yıl öncesine dayanıyormuş. "Annem Çerkez'di. Yani Kafkas kökenli. Meryl Streep'in de Rus kökenli olduğu biliniyor. Karşılaştığımızda bana 'kuzen nasılsın' diye takılıyor artık." diyor. Genetik testler ülkemizde de bazı kurumlar aracılığıyla yurtdışında yaptırılabiliyor. Ancak fiyatları oldukça pahalı. 2 bin Euro civarında.

Öz'ün sağlıkla ilgili anlattığı yeni gelişmeler kısaca şöyle: İstatistiklere göre işyerinde her oturduğumuz saat, ölüm oranını yüzde 11 artırıyor. Sabah yapılan esneme hareketleri kalp krizi riskini azaltıyor. Aile ve arkadaşlardan kopuk yaşamak ciddi bir stres kaynağı. Stresle ve sağlıkla yapıcı bir şekilde baş etmenizi engelliyor. Bilinenin aksine, beslenirken fazla kalori azaltmak aslında kilo aldırıyor. Güneş kremleri D vitamini alımını engelliyor. Yapılan araştırmalara göre Amerika'nın güney kesimlerindeki insanlarda D vitamini oldukça düşük. Öz, kendisi de sadece yüzüne ve ellerine güneş kremi sürdüğünü söylüyor. Güneş yanığından korunmak için uzun kollu spor gömleği giyiyormuş. Siyasette geçen her yıl, ömürden 2 yıl götürüyor. Balık yağları doğar doğmaz şart. IQ'yu artırıyor. Sabah kahvaltısında yenilen yeşil acı biber, bilinenin aksine iştah açmıyor. Bir sonraki öğünde daha az yemenize sebep oluyor. Öz, her röportajda merak konusu olan kendisinin nasıl beslendiğinin tekrar sorulması üzerine anlatıyor: "Eskiden haftada 3 kez kırmızı et yerdim. Artık 1 kez yiyorum. İhtiyaç hissetmiyorum çünkü. New York'ta çok güzel vejetaryen menüler hazırlıyorlar. Onları seviyorum. Mutfağa da eşimin zoruyla giriyorum."

Kaynak: Zaman

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim