• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Hastanelere merkezî randevu sistemi geliyor

Hastanelere merkezî randevu sistemi geliyor
Sistem sayesinde randevu kuyruklarının sona ermesi planlanıyor. Sağlıkta dönüşüme rağmen hastanelerdeki randevu kuyruklarını bitiremeyen Sağlık Bakanlığı, yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Sistem sayesinde randevu kuyruklarının sona ermesi planlanıyor. Sağlıkta dönüşüme rağmen hastanelerdeki randevu kuyruklarını bitiremeyen Sağlık Bakanlığı, yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Her hastanenin ayrı randevu sistemi sebebiyle yaşanan mağduriyetler, tek numara üzerinden verilecek muayene randevuları ile son bulacak. 185 numarası üzerinden işlemesi düşünülen 'Merkezî Hastane Randevu Sistemi' ile Türkiye dört bölgeye ayrılacak. İstanbul, İzmir, Ankara ve Erzurum'a kurulacak çağrı merkezlerinde, üç vardiya 10 bin personel telefonlara bakacak. Projeyle 840 kamu hastanesi aynı havuzda birleştirilerek, vatandaşların başka bir şehirdeki doktordan tedavi için gün almasının önü açılacak. Tedavi için robot operatörlerden 'randevu alamama', sabahın erken saatlerinde kuyruğa girme dönemini tarihe gömmesi beklenen sistemin ihale süreci başladı.

Fiyat şartnamesi, oda ve borsalara gönderildi. Sivil toplum kuruluşlarından gelecek fiyat tekliflerine göre 19 Ekim 2007'de maliyetler çıkarılacak. Bu süre içerisinde Telekomünikasyon Kurumu'ndan yeni çağrı sistemi için numara alınacak. 185 için bastıran bakanlık, söz konusu rakam olmazsa üç haneli başka bir numara isteyecek. Mevcut hastane randevu numaralarını geçersiz kılacak çağrı sistemi 4 bölge merkezinde uygulanacak. İstanbul, İzmir, Ankara ve Erzurum'a kurulacak çağrı merkezleri kendi bölgelerinden gelen bütün randevu telefonlarını cevaplayacak. Diyarbakır'daki hasta tedavi için sıra almak istediğinde Erzurum'daki çağrı merkezine ulaşacak. Telefonun başında bekleyen personel, önündeki bilgisayardan hastayı en uygun sağlık kuruluşu ve polikliniğe yönlendirecek.

Gelen 100 çağrının 80'inin 20 saniye içerisinde cevaplanması için canlı operatörler alınacak. Proje, hizmet satın alınması usulüyle yapılacağı için bakanlık kendisi personel istihdam etmeyecek. 4 bölge merkezinde 8 ile 10 bin arasında istihdam hedefleniyor. Randevular 7 gün 24 saat esaslı olarak güncellenecek. Hastane yönetiminin belirlediği elemanlar tedavi bölümlerinin ve uzman hekimlerin çalışmalarını Sağlık Bakanlığı'ndaki merkezî veri tabanına aktaracak. Veri deposu sayesinde hasta yükü ağır olan hekimlere muayene olmak isteyenleri ileri bir tarihe atmak yerine yakın hastanelerden alternatif doktorlar önerilebilecek. Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Nihat Akpınar, yeni randevu sisteminin yüksek ücretlendirmeleri engelleyeceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim