• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Hastanelere puan tartışması

Hastanelere puan tartışması
Yılbaşı gecesi yayımlanan o puanlama listesi tartışma yarattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu hastadan alınacak fark ücretini belirlemek için anlaşmalı olduğu özel ve vakıf hastanelerini puanladı. İşte yılbaşı gecesi yayımlanan o puanlama listesi tartışma yarattı. Kendilerini A grubunda görmeyi hayal ederken bir anda C hatta D grubunda yer alan hastaneler, Sosyal Güvenlik Kurumu'na tepkili. Bu tepkilerini de kuruma ilettiler. Şimdi, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in değerlendirmesini bekliyorlar.

Onlar için 2010 yılı iyi başlamadı.

Çünkü pek çoğu Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kırık not aldı, SGK'nın, hastalardan alınan fark ücretini belirlemek için hastaneleri puanlaması sağlık alanında yeni bir tartışma başlattı.

Kurum, anlaşmalı olduğu 393 özel ve vakıf hastanesini tek tek puanladı.

Puanlarken tedavi standartları, hastanelerin reçete kontrolü, yatak sayısı, çalışan ile hasta hakları ve güvenliği gibi kriterleri dikkate alındı.

Ve hastaneler puanlamaya göre A, B, C, D ve E grubu olarak ayrıldı. 1000 üzerinden, 800 ve üstü puan alanların A grubunda olmasına karar verildi.

Buna göre, puanlamanın son sıralarındaki E grubu hastaneler yüzde 30, en yüksek puanları alan A grubundaki hastanelerse yüzde 70 fark ücreti alabilecekti. Ama durum şimdi belirsiz..

Çünkü bazı büyük ve zincir hastaneler A sınıfına giremedi. Hastane sahipleri ve özel hastane birlikleri de yapılan puanlamaya tepki gösterdi.

OHSAD Genel Sekreteri Cevat Şengül, "Hesaplamada hatalar var. En iyi ekiple 60 branşta hizmet veren ama SGK ile sadece 2 branşta anlaşmış hastaneler var. Sadece 2 branşta fatura kestiği için de, düşük puan almış. Hem, bir hastane her branşta en iyi olamaz. Sistem branşlaşmayı ve uzmanlaşmayı cezalandırıyor gibi" dedi.

Hastaneler puanlamayla itibarlarının da düştüğü görüşünde.

Şengül, "Vatandaş artık başvuracağı branşta hangi hastane en iyisi buna bakmadan, grubuna göre seçecek hastaneleri. Puanlamayla hastanelerin itibarları sıkıntıya düştü" diye konuştu.

Puanlama sistemine Türk Tabipleri Birliği de karşı.

Hastaneler tepkilerini SGK'ya iletti. İtibarlarının iade edilmesini ve belli kriterlerin branş, dal ve SGK ile kısmı anlaşma yapan hastaneler için yeniden formüle edilmesini istediler.

Onlara göre SGK değişikliğe sıcak bakıyor. Ama son sözü bürokratlarını dinledikten sonra Çalışma Bakanı Ömer Dinçer söyleyecek.

Cnntürk

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim