• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Hastanelere Yeni Düzen

Hastanelere Yeni Düzen
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, Bazı Hastanelerin Kurulacak Sağlık Kampüslerinde Birleştirileceğini, Her İlçede de Bir Tane Hastane Bırakılacağını Açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, Bazı Hastanelerin Kurulacak Sağlık Kampüslerinde Birleştirileceğini, Her İlçede de Bir Tane Hastane Bırakılacağını Açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, bazı hastanelerin kurulacak sağlık kampüslerinde birleştirileceğini, her ilçede de bir tane hastane bırakılacağını açıkladı. Tosun, " Hekimler ve diğer personeller mevcut hastanelerden gelecek. Yani bu kampüsler yapıldığı zaman mevcut hastaneler kaldırılacak. Her ilçede en fazla bir hastane bırakılacak" dedi.
SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, aralarında Numune, Dışkapı ve Yüksek İhtisas’ın da bazı hastanelerin sağlık kampüslerine taşınarak kapanacağını, ilçelerde de butik hastaneler oluşturulacağını açıkladı. Tosun, sağlık kampüsleri için bu yıl ihaleye çıkılacağını belirterek, bu kampüsler oluşturulduğunda, tüm hastanelerin personelleriyle birlikte buralarda görevlendirileceğini söyledi.


Tosun, sağlık kampüslerinin ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Kayseri’de yapılacağını belirterek, "Projeler hazır. Bu yıl içinde de ihaleye çıkmayı düşünüyoruz. İhaleyi iki şekilde yapacağız. Ya TOKİ’ye vereceğiz ya da kamu-özel ortaklığı şeklinde düşünüyoruz" dedi. Tosun Ankara Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı:

"Kampüslerde genel hastane, çocuk kardiyovasküler hastane, kalp damar hastanesi, onkoloji hastanesi vs... olacak. Bu kampüsler ilk planda İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Kayseri’de en hızlı biçim hayata geçecek.

Bu kampüslerin günlük hasta bakma kapasitesi 15 bin olacak. Hekimler ve diğer personeller mevcut hastanelerden gelecek. Yani bu kampüsler yapıldığı zaman mevcut hastaneler kaldırılacak. Her ilçede en fazla bir hastane bırakılacak. Örneğin Ankara’da, Dışkapı, Yüksek İhtisas, Numune hastaneleri kaldırılacak. Ankara Hastanesi butik hastane haline getirilecek. Diğer illerde de bu çalışmalar böyle olacak.

Bu kampüslere ulaşım metroyla sağlanacak. Metrolardan sonra kampüslere ücretsiz minibüsler konulacak. Bu arada yabancı doktor konusu hala gündemimizde. Türkiye’nin çok doktor eksiği var. Bu doktorlar özel hastanelere bile gelseler olur. Yani yabancı doktorlar ilk aşamada özeller için düşünülüyor. Bu kampüslerde çocuk hastaneleri olacak. Onların içinde oyun parkları yer alacak. Okuma salonları, cep sinemaları bilgisayar yerleri, uyuma mekanları gibi sosyal alanlar da yaplacak. Hepsi renkli renkli olacak. Her yer süper kahramanların resimleriyle süslenecek. Böylece çocukların hastaneden korkmaması sağlanacak. Ayrıca oda pencereleri yeşil alanlara bakacak."

Haberler.com

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim