• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Hastanelere Yeni Puanlama

Hastanelere Yeni Puanlama
SGK, özel hastanelere yeniden sınıflandırma yapacak .

Tartışmalara yol açan özel hastanelerin sınıflandırma tablosunda yeniden düzenlemelere gidilecek. Eleştiriler üzerine harekete geçen SGK, kendisiyle tüm branşlarda anlaşmayan üst kalite hastaneler ile göz, kadın doğum gibi branşlarda hizmet veren hastaneleri ayrı sınıflandıracak. Daha önceki sınıflandırmada, tüm branşlarda anlaşma yapan hastaneler yüksek puan almıştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni yıla girerken yayınladığı özel hastanelerin sınıflandırma tablosu tartışmalara yol açtı. Acıbadem, Memorial, Alman Hastanesi gibi birçok üst seviye sağlık grubunun sınıflandırmada A sınıfı yerine B ve C bölümlerinde yer alması dikkat çekti. Eleştiriler üzerine harekete geçen SGK, hastanelerin sıkıntılarını gidermek için çalışma başlattı. Yeni düzenlemeye göre kurum, kendisiyle tüm branşlarda anlaşma yapmayan üst kalite hastaneler ile göz, kadın doğum gibi birkaç branşta hizmet veren dal hastaneleri ayrı sınıflandıracak.

Kasım 2009'da yürürlüğe giren 'Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırması Hakkındaki Yönetmelik'le Türkiye'deki 393 özel hastane sınıflandırmaya tabi tutuldu. Değerlendirmede birçok faktör dikkate alındı. SGK, Sağlık Bakanlığı ve TOBB üyesi 5 kişilik bir ekiple hazırlanan sınıflandırmada hastaneler, 0-1.000 puan arasında derecelendirildi. SGK ile tüm branşlarda anlaşma yapan hastaneler yüksek puan alırken, sadece bazı branşlarda anlaşma yapan hastaneler düşük puan aldı. Bir de buna göz, doğum gibi belli branşlarda hizmet veren dal hastaneleri eklenince sıkıntı iyice büyüdü. Bunun temel sebebi değerlendirmede 550 puanlık kısmı oluşturan hizmet dilimi oldu. Bu dilime göre SGK'ya farklı branşlarda en çok fatura gönderen hastane daha yüksek puan alırken, az fatura gönderen hastaneler düşük puan aldı. Bu değerlendirme sonucunda yüksek kaliteli hastanelerin az fatura gönderdiği için puanlamada düşüş yaşadığını anlatan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Genel Sekreteri Cevat Şengül, bu durumu düzeltmek için yeni bir sınıflandırma yapılacağını açıkladı. Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını belirten Şengül, "Yüksek seviyedeki hastaneler ile dal hastaneleri kendi içlerinde ayrı bir puanlamaya tabi tutulacak." açıklamasında bulundu.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3359 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim