• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hastanelerin özelleştirilmesi

Hastanelerin özelleştirilmesi
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, TBMM gündemindeki Hastane Birlikleri Yasa Tasarısını eleştirerek,

''Hastanelerin özelleştirilmesi TEKEL'in, PTT'nin, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinden çok daha vahim sonuçlar doğurur'' dedi.

TTB, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği ve SES gibi sağlık meslek örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla, TTB Genel Merkezi'nde Hastane Birlikleri Yasa Tasarısıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Bilaloğlu, burada yaptığı konuşmada, tasarıyı eleştirerek, kamu hastanelerinin özelleştirilmesinin hedeflendiği belirtti. Yeni sistemle kamu hastanelerinin kendi kaynaklarını yaratarak, hastaları müşteri olarak kabul etmesinin ön görüldüğünü savunan Bilaloğlu, ''Hedef çok net. Sağlık alanında satma, kiralama, devretme isteği görülebiliyor. Var olan kadroların ve pozisyonların da değiştirilmesi amaçlanıyor'' diye konuştu.

Kamu hastanelerinin özel hastaneler gibi fark alır hale getirileceğini kaydeden Bilaloğlu, ''Devlet elini sağlıktan, eğitimden ve sosyal güvenlik alanından çekiyor. Sosyal olan bütün özelliklerini yitiriyor'' görüşünü dedi.

Kamu hastanelerinin sağlık tekellerinin de eline geçeceğini söyleyen Bilaloğlu, ''Sağlık hakkından sadece parası olanların yararlanabileceği, çalışanlara da kölelik düzeninin dayatılacağını" belirtti.

TTB Genel Sekreteri Bilaloğlu, bir soru üzerine tasarıya karşı siyasi partiler, konfederasyon ve diğer ilgili kesimleri ziyaret ederek bilgilendireceğini belirterek, ''Hastanelerin özelleştirilmesi TEKEL'in, PTT'nin, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinden çok daha vahim sonuçlar doğurur'' dedi.

Eriş Bilaloğlu, bir başka soru üzerine de tam gün yasasının iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını, bu alanda mağduriyet oluşmadan yüksek mahkemenin karar vermesini ümit ettiklerini dile getirdi.

SES Başkanı Bedriye Yorgun da Anayasa değişikliği paketini eleştirerek, sendikalara grevsiz toplu sözleşme hakkının verilmesinin ön görüldüğünü, ancak grevsiz sendikanın olamayacağını söyledi.

Yorgun, hastane birlikleri yasa tasarısına karşı da sağlık örgütleri ile ortak bir tutum izleneceğini belirterek, 5-9 Nisan tarihlerinde hastaneler ve merkezi yerlerde sandıklar kurarak referandum düzenleyeceklerini, 26 Mayıs'ta da KESK, DİSK, TÜRK-İŞ ve KAMU-SEN'in aldığı bir günlük grev kararının, sağlık alanının talepleri ile ilişkilendirmek için çalışma yürütüleceğini kaydetti.

Cumhuriyet

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim