• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Hastanelerin yatacak yerleri kalmadı

Hastanelerin yatacak yerleri kalmadı
Türkiye’de yüz binlerce insan domuz gribi geçirirken ağır vakalar için hastanelerin yoğun bakım üniteleri yetersiz kalıyor.

Türkiye’de yüz binlerce insan domuz gribi geçirirken ağır vakalar için hastanelerin yoğun bakım üniteleri yetersiz kalıyor.

Adana’da yüksek ateşli 9 yaşındaki bir çocuk için yatak bulunamadı, daha kötüsü yakın dört ilde de yer yoktu. Çocuğun durumu ağır.

ADANA’da, yüksek ateş sonucu hastaneye kaldırılan ve Domuz gribi şüphesi bulunan 9 yaşındaki M.S.Ö.’nün durumu ağırlaşmasına karşın Adana ile birlikte Gaziantep, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş’taki hastanelerde boş yatak bulunamadı. Doktorun, “Çocuğunuza yoğun bakımda yer arıyoruz. Durumu ağır” dediğini belirten baba Necmettin Özmen, oğlundan kan örneklerinin alındığını ve tahlile gönderildiğini söyledi. Doktorların, çocuğun rahatsızlığının Domuz gribi belirtileri taşıdığı söylediğini kaydeden baba Özmen, “Oğlum ayrıca epilepsi hastası. Durumu giderek ağırlaşıyor. Tahlilleri yapıldı, sonuçlarını bekliyoruz. Doktorları 112 Acil Servis Komuta Merkezi’ni aradı ama Adana ve çevre illerdeki hastanelerde yoğun bakım ünitesinde yer kalmadığı haberini aldık. Küçücük çocuğa onlarca hastanede bir yer olmaz mı? Endişe içinde hem sonucu, hem yatağı bekliyoruz” diye konuştu.

Geçmiş olsun deyip çıkın

DOMUZ gribinin 8 can aldığı Adana’da, gribal enfeksiyonun yayılmaması için devlet hastanelerinde geniş önlemler alındı. Adana Devlet Hastanesi’nde hasta ziyaret süresi 1 saatten 15 dakikaya düşürüldü. İl Pandemi Kurulu’nun aldığı kararlar kapsamında her gün maske dağıtan görevliler, “Maskeyi takın, hiçbir şeye dokunmayın, ‘geçmiş olsun’ deyip çıkın, çocuklarınızı içeri getirmeyin” uyarılarında bulunuyor.

Okullar tatil

ADANA ve Bursa’dan sonra Bilecik Valiliği, eğitimde grip nedeniyle devamsızlık oranın yüzde 15 artması üzerine tüm ildeki ana okulları, ilk ve orta öğretim okulları ile dershanelerin 3.5 gün tatil edilmesine karar verdi. Kütahya’da da Kurban Bayramı’na kadar eğitime ara verildi. Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Ayrıca Sivas’ta da ilk ve orta eğitim 1 Aralık’a kadar tatil edildi.

WHO: Mutasyon önemsiz, ilaç ve aşı etkili

Meltem ÖZGENÇ / ANKARA
NORVEÇ’te domuz gribinden ölen iki kişiden alınan örneklerin incelenmesinin ardından “domuz gribi mutasyona uğradı” haberlerinin yayınlanmasından sonra, uluslararası uzmanlar konuya açıklık getirdi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Norveç’te mutasyona uğrayan virüsün antibiyotiğe dirençli olmadığını ve yaygın olarak görülmediğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı da virüsün, Türkiye’de değişip değişmediğini araştırmaya başladı. Pandemi İzleme Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın, Norveç’te mutasyona uğrayan domuz gribinin, aşıya bağlı oluşan antikorlara karşı duyarlı olduğunun saptandığını belirterek, “Aşı hâlâ geçerliliğini koruyor. Bu sevindirici bir durum” dedi. Akın şunları söyledi: “Türkiye’de mutasyona uğramış virüse rastlanmadı ama bu virüs, hastalığın daha ağır seyretmesine neden oluyor. ”


Hürriyet

Bu haber toplam 2395 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim