• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Hastaneye 350 milyon $ yatıran Medicana üniversite kuracak

Hastaneye 350 milyon $ yatıran Medicana üniversite kuracak
Sağlık sektörüne 350 milyon dolar yatırarak 6 hastane açan Medicana Grubu, Türkiye ve yurtdışında büyüme planları yapıyor. Bu yıl Ankara ve Konya’da hastane açacak olan Medicana, Doğu Avrupa ülkelerinde hastane açmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Sağlık sektörüne 350 milyon dolar yatırarak 6 hastane açan Medicana Grubu, Türkiye ve yurtdışında büyüme planları yapıyor. Bu yıl Ankara ve Konya’da hastane açacak olan Medicana, Doğu Avrupa ülkelerinde hastane açmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Medicana’nın patronu Hüseyin Bozkurt, sağlık personeli açığını kapatmak için de bir üniversite kuracak. Bozkurt, “Tıp, hemşirelik, hastane işletmeciliği gibi sağlık sektörüyle ilgili fakültelerin yer alacağı üniversite açmayı planlıyoruz. Burslu eğitim vermek istiyoruz” dedi

Hüseyin Bozkurt, sağlık sektörünün önemli oyuncularından olan Medicana Hastaneler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı. Medicana Grubu’nun 6 hastanesi var, önümüzdeki bir yıl içinde Ankara ve Konya’da da birer hastane açacak olan grup Doğu Avrupa ülkelerinde de büyümeyi ve bir üniversite kurmayı hedefliyor. Medicana, 3 ay önce 70 milyon dolar yatırım değerine sahip Beylikdüzü’ndeki Medicana International İstanbul’u açtı. Medicana International İstanbul’da, tüm bekleme ve dinlenme alanları afet durumunda hasta yatağı konularak hizmet vermeye müsait. Dünyanın en büyük özel sağlık yatırımlarından biri olduğu söylenen Medicana International İstanbul özellikle onkolojide ve organ naklinde uzmanlaşıyor. Medicana kısa bir süre sonra Ankara’da da açılacak. Ankara Medicana, yaklaşık 60 milyon dolara malolacak.
Hüseyin Bozkurt diş hekimi, kendini bildiğinden beri çalışıyor. Bayram tatili nedir hiç bilmiyor. “Günde 16 saat çalışırım” diyor. Bozkurt’la hem kişisel öyküsünü hem de Medicana Hastaneler Grubu’nu konuştuk.

* Nerelisiniz? Nasıl doktor oldunuz? Okurken çalıştınız mı?

Doğma büyüme İstanbulluyum. Pertevniyal Lisesi mezunuyum. Hep çalıştım. Sirkeci’de lokantamız vardı, bulaşıkçılıktan tutun da servise kadar her işi yapmışızdır. 6 kardeşiz. Hepimiz hayatı çalışarak öğrendik. Orta ikide babamın dükkanı işletmeye başladım. Su da sattım, seyyar satıcılık da yaptım ama en önemlisi benim için dükkanı işletmekti.

* Diş hekimi olarak genç yaşınızda hastane kurarak patron olmuşsunuz...
Çalışarak okumanın avantajlarını gördüm. Öngörülerim iyi oldu. 5 yıl çok yoğun çalıştım. Hiç uyumadığım günler oldu. Bir dönem mimarlık eğitimi aldım, babam istemedi, diş hekimi oldum.

* Ömür Hastanesi’nde çalışmışsınız.
Ömür Hastanesi’nin kurucu ortaklarındandım. Orada doktor arkadaşlarla hastane kurma hayalimiz vardı, ben bu hayali gerçekleştirdim.

* Çok kolay anlatıyorsunuz...
Hiç kolay olmadı. Bina kiraladım. Arkadaşlara ’Hadi gelin’ dedim. Evini, arabasını satıp ortak olanlar vardı, çok risk aldık. Cep boştu. Risk almasaydım, bu işlere girmezdim. Çamlıca’da ve Avcılar’da hastaneler açtık. 2003’te Ömür Hastanesi iflas edince de onu alıp Medicana adıyla tekrar faaliyete geçirdik.

* Ankara ve Konya’nın açılmasıyla 8 hastaneniz olacak. Hedef ne?
Başta bu kadar büyümeyi hedeflemezdik. Dünyaya ayak uyduruyoruz. Son açtığımız hastane dünyada ilk 100’e girer. Dünyayı geziyoruz, her türlü yeniliği takip ediyor, en iyi doktorlarla çalışmayı amaçlıyoruz. İşten kazanıp işe yatırıyoruz.

* Anadolu’da büyümeye devam edecek misiniz?
20 ilden teklif var. Açmak istiyoruz. 4-5 ilde Medicana Grubu olacak.

* Hayaliniz üniversite kurmak diye duydum...
Doğru. Türkiye’de ciddi bir sağlık personeli açığı var. Medicana, bu alanda eğitim verecek bir üniversite açmayı hedefliyor. Tıp, hemşirelik, hastane işletmeciliği gibi sağlık sektörüyle ilgili fakültelerin yer alacağı üniversite açmayı planlıyoruz. Bugün bir hemşirenin okuldan mezun olduğu gün işi hazır. Türkiye’de iş garantisi olan tek meslek hemşirelik. Burslu eğitim vermek istiyoruz. Böyle bir hayalimiz var.

Muayenehane ararken hayat arkadaşını buldu
Hüseyİn Bozkurt’un eşi de dişçi. Bahçelievler Medicana Diş’in başında. Bozkurt’un eşiyle tanışma hikayesi hoş. Hüseyin Bey kendine muayenehane ararken, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir yerle ilgilenmiş. O yeri görmeye gittiğinde genç bir kadın da muayenehaneye bakıyormuş. O da diş hekimiymiş. Hüseyin bey, ’Ben burayı tuttum ama birlikte çalışabiliriz’ demiş. Ertesi gün muayenehaneyi kiralamış. İki yıl sonra evlenmişler. Hüseyin Bey’e emeklilik hayalini de sordum. “Hep bir balıkçı köyü, sakin bir yer hayal ederim” dedi ve ekledi, “Bu hayalimi kolay kolay başarabileceğimi sanmıyorum ama birkaç yatırım bittikten sonra kendime zaman ayırıp sosyalleşmeyi düşünüyorum.”

Yurtdışına açılacağız

* Yabancılar sektöre ilgi duyuyor, sizinle ilgilenen var mı?
Var görüşmelerimiz. Yalnızca ortaklık değil, bazı fonlar da geliyor. Bize katkı yapacak bir ortak olursa bu iş olur. Bir süre sonra halka açılmayı planlıyoruz, bu konularda aynı düşündüğümüz birileri olursa olur.

* Yurtdışında hastane açacak mısınız?
Doğu Avrupa ülkelerinde belli bir noktaya geldik. Şimdilik adres vermek istemiyorum, çünkü izinler alınmadı.

* Siz sağlık turizmine girmek için ne yapıyorsunuz?
Çok konforlu hastaneler yaptık. Yurtdışında acenta açmak, acentalarla birlikte çalışmak gibi konular gündemimizde.
Doktor hastane seçer

* En çok hangi alanlarda talep var?
Göz, diş ve plastik cerrahiyi tercih ediyorlar. Zamanla kalp cerrahisi ve organ nakli için de gelecekler diye düşünüyoruz.

* Doktor kadroları son zamanlarda futbolcu transferi gibi oldu. Siz de doktor transfer ediyor musunuz?
Ben bu işin içinden geliyorum. Ekipler çok önemli. Teknolojiyi getiriyoruz, doktor da bu teknolojiyi bilmeli ve bunu iyi kullanabilir olmalı. Artık doktorlar da çok seçici. Onlar da hastane seçiyor, cihazlara bakıyor. Kendini yenilemeyen hastanede çalışmak istemiyor, işinde iyi doktorlar.

Yurtdışındaki Türkler’i tedavi etmeliyiz

* AKP’nin özel hastaneleri herkese açması iyi oldu mu?
İyi oldu. Ama daha yapılacaklar var. Yurtdışında yaşayan Türkler’e kapımızı açmalıyız. Türkiye’de sağlık hizmetleri Avrupa’daki birçok ülkeden daha iyi durumda.

* Sağlık turizmine vatandaşlarımızdan başlayalım yani...
Evet. Almanya, Belçika, Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız ameliyatını, tedavisini burada olsun. Bizim fiyatlarımız çok uygun Avrupa’ya göre. Avrupalı hastalar Çin’e, Hindistan’a gidiyor. Oysa biz çok daha iyi hizmet veriyoruz ve daha yakınız.

EN ZOR GÜNÜM
Bir hasta bile yoktu
Her yapılan yeni işin başı zordur, çünkü ne olacağını bilmiyorsun. İlk muayenehaneyi açtığım gün çok zordu. Bir hasta bile yok, bir yer açıyorsunuz, çok borç var.

Vatan

Bu haber toplam 1996 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim