• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Hastaneye her an onlarca ölü ve yaralı getiriliyor

Hastaneye her an onlarca ölü ve yaralı getiriliyor
Eski Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, İsrail'in aralıksız saldırıları nedeniyle ölü ve yaralı vakalarının sağlıklı biçimde belgelenemediğini bildirdi.

Gazze'ye yönelik saldırılarında hedef gözetmeyen İsrail, sivil yerleşim birimleri, hastane ve ambulansları da vuruyor. Bu nedenle basın mensuplarının da zor şarlar altında çalıştığı bölgede ölü, yaralı sayıları ile hasar durumuyla ilgili sağlıklı bilgi de alınamıyor.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle sağlık ekiplerinin bu nedenle çok zor durumda kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Siyonist İsrail'in sürekli saldırıları, acil yardım ve kurtarma ekiplerinin başa çıkamayacağı bir durum haline gelmiştir. İsrail'in gece-gündüz demeden düzenlediği vahşice saldırılar nedeniyle olayları belgeleyemiyoruz. Her geçen dakikada hatta daha da az bir zamanda, hastaneye onlarca ölü ve yaralı getiriliyor. İsrail topçu birlikleri ve savaş uçakları, rastgele ve şiddetlice bölgeyi bombardımana tutuyor."

Kudra, Gazze'nin her bir bölgesinde insanlık dramının yaşanmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

"Soykırım yapıyor"

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentini yoğun bombardımana tabi tuttuğunu belirterek, "İsrail, sivilleri öldürerek soykırım yapıyor. Bu yapılan alçakça bir savaş suçudur. Bunlarla Filistin halkının direncini kıramaz. İsrail bunların bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'dan bu yana hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarıda çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 655 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 200 kişi yaralandı.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 655'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 655'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden,Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 655'e, yaralıların ise 4 bin 200'e ulaştığını söyledi.

Kudra, ölenler arasında 164 çocuk, 79 kadın ve 36 yaşlı bulunduğunu belirtti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim