• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Hastanın biyopsiye gönderilen parçası sır oldu!

Hastanın biyopsiye gönderilen parçası sır oldu!
Rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyat oldu. Ameliyatta alınan parçası, kanserin yayılımını belirlemek amacıyla biyopsiye gönderildi...

Dünya sağlık otoriteleri, rahim ağzı kanseri nedeniyle her 2 dakikada bir kadının öldüğünü belirterek uyarırken, İstanbul'da bir devletin hastanesinde rahim ağzı alınan kadına, tedavinin devamı için gerekli olan biyopsi sonucu, 483 TL'lik bedel ödenmediği gerekçesiyle verilmiyor.

Azeri asıllı Hatira Nevrozova (34), aşırı kanama nedeniyle gittiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kanser teşhisiyle ameliyata alındı. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde, rahim ağzında ikinci derece kanser hücresi tespit edilmişti. Ameliyat sonrası doktoru, "yaygın ve ölümcül bir hastalık olması nedeniyle, kanserin yayılmasını önlemek için rahim ağzını aldıklarını" söyledi.
Ameliyatla alınan rahim ağzı, kanserin yayılma özelliği gösterip göstermediğinin tespiti için biyopsi istemiyle laboratuara gönderildi. Doktoru, biyopsi sonucunun 15?20 gün sonra çıkabileceğini, sonuç doğrultusunda da ayrı bir tedavi başlatabileceklerini söyleyerek taburcu etti. Ancak, biyopsinin sonucunu almaya gittiğinde ise alınan parçanın kaybedildiğini öğrendi.

RAHİM AĞZI KANSERİ YAYILDI MI?
Yetkilileri arayarak durumu bildiren ancak sonuç alamayan Nevrozova, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ameliyat öncesi Türkiye'de nişanlanmıştım. Sonrasında da memleketime gidip, evlilik için gerekli evraklarımı tamamladım. Evlilik işlemi bitince de biyopsi sonucunu almak için hastaneye gittim. Ancak görevliler, benim adıma lkayıtlı bir bilgi bulamadıklarını, parçanın ameliyathaneden gönderilmemiş olabileceğini söylediler. Ameliyathanedeki görevliler ise ?burada şişe içinde bir parça vardı, uzun süre bu kimin dedik ama biri atmış herhalde şimdi yok' dediler. Kimseye derdimi anlatamayınca da Hasta Hakları bölümüne gittim ve şikâyet dilekçesi yazdım. Onlar da sonucu, 3?4 hafta sonra bildirilebileceğini söylediler. Doktorum, biyopsi sonucu olmadan tedavi başlatamayacaklarını söylüyor. Yeniden bir parça alınması mümkün değil. Ya kanser yayılmışsa ne olacak. Göz göre göre ölecek miyim?"

"PARASINI ÖDERSE SONUCU ALIR"
Nevrozova'nın iddialarını sormak için aradığımız Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, "Ameliyatta alınan parça kayıp değil. Ancak hasta, biyopsi parasını ödemediği için kendisine sonuç verilmedi. Parayı yatırırsa, bilgisayar çıkışıyla kendisine sonuç verilecektir. Parayı ödesin" yanıtı verdi.
Sözkonusu ücretin 483 TL olduğu öğrenildi.

Nevrozova ise paranın ödenmemesi halinde hastaneden kimseyi taburcu etmediklerini belirterek, elinde, parayı ödeyerek taburcu olduğuna dair onaylı belge olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın hasta şikâyetleri için kurduğu Hasta Hakları servisi ise konuyla ilgili soruşturmayı henüz tamamlamadı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim