• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Hatay sağlık üssü oldu

Hatay sağlık üssü oldu
Türkiye ile Suriye arasında vizenin kaldırılmasının ardından Hatay’da sağlık turizminde de önemli gelişmeler katedildi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez, son dönemlerde başta Suriye’den çok sayıda hastanın kente gelerek tedavi gördüğünü söyledi.

Suriyelilerin daha önce Gaziantep’i tercih ettiklerini anımsatan Kerkez, "Ancak son dönemlerde talep Hatay’a yöneldi. Sağlık turizmini canlandırmamız için kentimizin tanıtımını ve reklamını daha iyi yapmalıyız" dedi.

Özel hastanelerin ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile diğer sağlık kliniklerin hasta kabul sayısında artış yaşandığını ifade eden Kerkez, "Suriye’den gelen hastalar, kentimizdeki hastaneleri daha donanımlı, teknolojik olarak daha iyi buldukları için tercih ediyor" dedi.

Özel Antakya Lazer Göz Hastanesi Kurucu üyelerden Uzman Operatör Dr. Hamit Özen ise komşu ülkeden ayda ortalama 100 hastanın tedavi amaçlı merkezlerine geldiğini ifade ederek, şunları söyledi.

"Tedaviye gelenlerin çoğunluğunu, kendi ülkesinde çözüm bulamamış Suriyeliler oluşturuyor. Yani bir üst hastane konumundayız. Suriye’nin dışında Lübnan, İran ve Irak’tan da hasta kabul ediyoruz. Yabancı konuklarımızın en çok, gözleri sıfırlama (Excimer Lazer), katarakt, şaşılık, göz yaşarması, görme zorluğu gibi şikayetleri oluyor. Uzman hekim kadromuzla en iyi şekilde tedavilerini yapıyoruz ve buradan, sağlıklı, huzurlu ve memnun bir şekilde ayrılıyorlar.".

Özen, yurt dışından gelen hastaların Türkiye’yi tercih etmelerinin gerekçesinin kullanılan teknoloji, altyapı ve doktor tecrübesi olduğunu kaydetti.

GEÇİŞ DÖNEMİ

Özel Hatay Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Tural Terzi ise sağlık turizminde önemli bir geçiş dönemi yaşadıklarını belirterek, "Gelecekte bu alanda çok daha iyi konumda olacağız" dedi.

Özel Antakya Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altınay da Suriye’den gelen hasta sayısında belirgin bir artış olduğunu kaydetti.

Suriye’de sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu ama yeterli olmadığını vurgulayan Altınay, şunları söyledi.

"Ücretli olanlar da bizim bölgemizdeki gibi donanımlı ve teknolojik düzeyde değil. Suriye’den maddi durumu iyi olan hastaların Hatay’ı seçmesi, buradaki hastanelerin altyapısı ve uzman hekimlerin olmasından kaynaklanıyor. Sağlık sektörümüz Suriye’den çok daha iyi durumda. Geçtiğimiz günlerde Halep Tabip Odası hastanemize gelerek bizimle görüşme yaptılar ve bizden bilgi aldılar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4935 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim