• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Hattat ve neyzen doktor

Hattat ve neyzen doktor
Samsun'da 24 yıllık doktor 49 yayındaki Mehmet Hakan Özsaraç, hekimliğin yanında hobi olarak hat sanatı icra ediyor ve ney çalıyor.

 

Samsun'da bir aile hekimi, hat sanatı ve ney tutkusu ile dikkat çekiyor.Samsun'da 24 yıllık doktor 49 yayındaki Mehmet Hakan Özsaraç, hekimliğin yanında hobi olarak hat sanatı icra ediyor ve ney çalıyor. Zeytinlik Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinde hekim olarak görev yapan Dr. Mehmet Hakan Özsaraç, hem hastalarını muayene ediyor hem de gönül verdiği hat sanatıyla uğraşıyor. 1984 yılında bir merakla başladığı hat sanatına zamanla ilgi duyan Dr. Özsaraç, bir gününün yaklaşık 6 saatlik kısmını hat sanatıyla uğraşarak geçirdiğini söyledi. Özsaraç, hekimliğinin ve yaptığı hat sanatının yanı sıra, neye de büyük ilgi duyuyor.

"Adeta beni benden alıyor"

Hat sanatına lise yıllarında başladığını dile getiren Dr. Mehmet Hakan Özsaraç, "Lisedeyken bir Kur'an-ı Kerim almıştım. O Kur'an-ı Kerim'in kapağında bir besmele gördüm. Bu besmele istif şeklinde yazılmış bir besmeleydi. Bu yazı sitili beni o anda çok etkiledi. Hem renkleriyle olsun hem de yazım şekliyle. Tabii ben de kitabı aldığım kişiye bu besmeleyi kimin yazdığını sorduğumda bana kendisinin yazdığını söyledi. Daha sonra o kişiden bana bu yazının nasıl yazıldığını öğretmesini istedim. Hat sanatına bu şekilde başladım. Yıllarca işin ustalarından eğitim aldım. Ben bu yazıları yazarken öyle bir aşk duygusu hissettim ki, geceleri 2 ye 3'e kadar uyumazdım ve yazılarla uğraşırdım. Hobi olarak bir merakla başladığım hat sanatıyla yaklaşık 33 yıldır uğraşmaktayım. Şimdi hem hekimlik hem de hat sanatını bir arada yürütüyorum. Bu bir aşk, bırakmak diye bir şey söz konusu değil. Bu hat sanatının manevi anlamda işime de olumlu yönde bir etkisinin olduğunu söyleyebilirim. Bu iş özveri isteyen bir iştir. Ben bunu yaparken ilahi bir huzur hissediyorum. O anda dünyadan tamamen uzaklaştığımı ve bambaşka bir kainata gittiğimi hissediyorum. Adeta beni benden alıyor" dedi.

"Aynı zamanda ney de üflüyorum"

Neye de büyük ilgi duyduğunu ifade eden Dr. Özsaraç, "Aynı zamanda ney de üflüyorum. Neye ise babam sayesinde başladım. Babam bana ilk olarak saz çalmayı öğretmişti. Neye ilgi duymamın sebebi ise, emekli bir albay ağabeyimiz vardı. O da hekim olarak görev yapıyordu. Bir gün onun ofisine gittiğimde bize ney üflemişti. Ben onu dinlediğimde kendimden geçtim. O şekilde başladık ve o gün bugündür ney üflüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim