• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Hayata tutunurken bebeğini kaybetti

Hayata tutunurken bebeğini kaybetti
Isparta'da 24 yaşındaki hamile, kalp kapakçığının değişmesi için alındığı ameliyatta 32 haftalık bebeğini dünyaya getirdi. Üç gün yaşayan bebek, kalp yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp kapakçığında problem olan 32 haftalık hamile 24 yaşındaki Emine Yılmaz'ın hastaneye başvurduğunu bildirdi.

Genç kadının kalbindeki delik nedeniyle 9 yaşında üç kez ameliyat olduğunu ancak kalp kapakçığındaki sorunun tamamiyle onarılamadığını belirten Prof. Dr. Okutan, büyük bir risk olmasına rağmen Emine Yılmaz'ın hamile kaldığını söyledi.

Hamileliğinin 32'nci haftasında kalbindeki rahatsızlık nedeniyle acile başvurduklarını vurgulayan Prof. Dr. Okutan, şunları kaydetti:
“Emine Yılmaz'ı, kalp kapakçığının değiştirilmesi için ameliyata aldık bu sırada 32 haftalık bebeğin de alınması gerekti. Kardiyolog, kadın doğum uzmanı, hemşireler ve ebeden oluşan ekiple ameliyata girdik. Merkezimizde ilk defa böyle bir ameliyat gerçekleştirdik. 20 kişilik ekiple ve yaklaşık beş saat süren operasyonla hem anneyi hem de bebeği kurtardık ama bebekte de kalp rahatsızlığı baş gösterince üç gün sonra hayatını kaybetti.”

Bebeğin annesiyle aynı kaderi paylaştığını ifade eden Okutan, minik bebeğin kalbinde delikler olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Tedaviye alınan bebeğin, ancak üç gün yaşatılabildiğini bildiren Okutan, bebeğin erken doğum değil, kalp yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini vurguladı.

Servise alınan 24 yaşındaki Emine Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Emine Yılmaz'ın riskli bir gebelik ve riskli bir ameliyat geçirdiğini kaydetti. Bebeğin normal doğum olsa da kalp rahatsızlığından dolayı hayatını kaybetme riski taşıdığını vurgulayan Okutan, “Biz elimizden geleni yaptık. Çocuk erken doğumdan dolayı değil, kalbindeki delik nedeniyle hayatını kaybetti” diye konuştu.

“ŞİMDİ DAHA RAHAT NEFES ALIYOR”


Emine Yılmaz ise 9 yaşından bu yana kalp rahatsızlığı bulunduğunu anlattı. Operasyon sonrasında rahat nefes almaya başladığını ifade eden Yılmaz, evlat sahibi olmak istediğini, ancak kalbinin buna imkan tanımadığını belirtti.
Emine Yılmaz'ın annesi Havva Korkmaz ise kızının daha önce de düşük yaptığını söyledi. Kalbinin gebelik konusunda da sıkıntı verdiğini ifade eden Korkmaz, doktorların bir daha hamile kalmaması için uyarıda bulunduklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim