• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Haydarpaşa Numune Hastanesi poliklinik binasındaki tedbirler

Haydarpaşa Numune Hastanesi poliklinik binasındaki tedbirler
İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memişoğlu: "Haydarpaşa Numune Hastanesi poliklinik binasının kapatılması kesinlikle olmadı. Bu sadece tedbir amaçlı bir uygulamadır"

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesi poliklinik binasının kapatılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, "Bu sadece tedbir amaçlı bir uygulamadır" dedi.

Memişoğlu, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde düzenlediği toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yakınında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zeminaltı otopark ve bağlantı yolları inşaatı bulunduğunu hatırlattı.

Çatlama ve ön bahçe ile kaldırımda çökme görülen poliklinik binasının zemin etüdü yapıldıktan sonra tekrar hizmete başlayacağını aktaran Memişoğlu, şöyle devam etti:

"İnsanları milyonda bir riskte atmamak için bu etüt yapıldıktan sonra hizmete açmak istiyoruz. Binamızda çok hasarımız yok, bunu net olarak söylüyoruz. Yalnızca rotasyon hatlarında hareketlilik var. İnceleme sonucunda, zemin etüdünde de sorun çıkmazsa binamızda birkaç gün içinde hizmet vereceğiz. Hizmet durmadı özellikle belirtiyorum. Haydarpaşa Hastanesi'nin ana bloklarında, dün gece ekip çalışmasıyla poliklinik hizmetlerini ana binada sunmayı planladık. Biraz sıkışıklık olmakla beraber hizmetleri aynı şekilde sürdürüyoruz."

Memişoğlu, söz konusu çalışma tamamlandığında polikliniğe döneceklerini dile getirerek, "Kullanılmadığı zaman da çeşitli alternatiflerle çalışıp bulacağız. Sağlık hizmetinde kesinlikle aksama yoktur. Haydarpaşa Numune Hastanesi poliklinik binasının kapatılması kesinlikle olmadı. Bu sadece tedbir amaçlı bir uygulamadır" diye konuştu.

- "Hizmete diğer bloklarda devam ediliyor"

Öte yandan, konuya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Hizmet Binası'nın bahçesinde farklı noktalarda oturmalar, bina dilatasyon derzlerinde ayrılmalar, yakın kısımlarında ise zemin ve duvarlarda çatlaklar meydana geldiği belirtildi.

Bu nedenle ayrıntılı etüt çalışması sonuçlanıncaya kadar tedbir amaçlı olarak bahse konu poliklinik binasında hizmet verilmemesinin uygun görüldüğü, hizmete Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin diğer bloklarında devam edildiği bildirildi. 

Bu haber toplam 7584 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim