• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Hedefleri, tiroid ameliyatında turizme öncü olmak

Hedefleri, tiroid ameliyatında turizme öncü olmak
İzsiz tiroid ve paratiroid ameliyatı yapan Opr. Dr. Dinç: - "Türkiye bu konuda öncü bir ülke olacak. Bu sağlık turizmi anlamında öncü bir ameliyat tekniği olarak uygulanabilecek"

Antalya'da, aynı anda izsiz tiroid ve paratiroid ameliyatı yapan Kepez Devlet Hastanesinde izsiz ameliyatların sağlık turizminde de öncü olması hedefleniyor.

Açılışı bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen 400 yataklı Kepez Devlet Hastanesinde yeni çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Antalya'da, 55 yaşındaki Sevgi Arslan'a izsiz eş zamanlı tiroid ve paratiroid ameliyatı yapan Genel Cerrah Opr. Dr. Mehmet İlker Turan ve Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Doç. Dr. Bülent Dinç, yoğun talepleri karşılamaya çalışıyor.

Turan, hastanede düzenlenen toplantıda, klasik tiroid ameliyatlarının boyunda kesilerle yapıldığını, sonrasında istenmeyen yara izlerinin oluşabildiğini dile getirdi.

İzlerden kaçınabilmek için Tayland'da, Çin'de ağız içinden kapalı yöntemle tiroid ameliyatları yapıldığını aktaran Turan, "Biz de Tayland'da yapılan izsiz ameliyatları inceledik. Hastanemizde bize başvuran ve gittiği hastanelerde ameliyat olamayan bir hastamıza aynı anda tiroid ve paratiroid ameliyatı yaptık. Hastanın boynunda iz kalmıyor, ağız içinde yaptığımız için de kısa sürede iyileşiyor." dedi.

Avrupa'da, İtalya dışında diğer ülkelerde bu tekniğin henüz uygulanmadığını savunan Turan, bunun Türkiye'de ise yeni bir uygulama olduğuna dikkati çekti.

- Yöntem her hasta için uygun değil

Her hasta için bu yöntemin uygun olmadığını vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Tayland'da çalışma yaparken, Fransa'dan, Brezilya'da genç kadınların ameliyat için geldiklerini gördük. Boynunda iz kalmasını istemeyen gençler, Tayland'a gidiyor. Avrupa'da da yeni bir ameliyat metodu. Biz, kamu hastaneleri içinde izsiz aynı anda ilk tiroid ve paratiroid ameliyatını gerçekleştirdik. Bu konuda Türkiye öncü bir ülke olacak. Sağlık turizmi anlamında öncü bir ameliyat tekniği olarak uygulanabilecek. Turizm açısında önemli bir metot. Hastanemize farklı illerden yoğun bir talep var."

Ameliyat ekibinde yer alan Doç. Dr. Dinç ise dört yıldır şifa arayan ve kan kalsiyumu yüksek olduğu için ameliyat edilemeyen hastaya ağız içinden izsiz tiroid ve paratiroid ameliyatı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Hastanın sağlığına kavuştuğunu anlatan Dinç, "Hastanın tiroid bezlerinin yanında paratiroid bezlerinin de aşırı çalıştığını tespit ettik. Guatr bezlerinin de hastalıklı olduğunu gördük. Ameliyatını kapalı yöntemle gerçekleştirdik, ameliyatta kesi olmadı. Tiroid ve paratiroid bezini izsiz yöntemle eş zamanlı alan ilk merkez olduk." diye konuştu.

Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Gürkan da yaklaşık bir yıllık hastane olmalarına rağmen önemli hizmetler sunduklarını belirterek, "56 bin metrekare kapalı alana sahip. 400 yatak kapasitesi, 110 tek kişilik, 3 suit oda var. Her bir oda 5 yıldızlı otel konforunda olup, her odada tuvalet, duş ve televizyon ünitesi bulunmakta. Burada, önemli ameliyatlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim