• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Hekimler Mart'ta eylemde

Hekimler Mart'ta eylemde
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Yönetim Kurulu (GYK), hekimlerin problemlerine ve sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Mart ayında bazı eylemler gerçekleştirme kararı aldı. TTB Merkez Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TTB GYK'n

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Yönetim Kurulu (GYK), hekimlerin problemlerine ve sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Mart ayında bazı eylemler gerçekleştirme kararı aldı. TTB Merkez Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TTB GYK'nın 21 Şubatta Ankara'da yaptığı toplantıda, 14 Mart Tıp Bayramı'na yönelik etkinlik takviminin netleştirildiği bildirildi.

29 Mart yerel seçimleri sonrasına dair endişeli, karamsar bir atmosfer bulunduğu, bekletilen, geciktirilen olumsuzlukların bu tarihten sonra halka şiddetle fatura edileceğinin kesin gözüktüğü savunulan açıklamada, bununla ilgili en somut beklentilerin sağlık alanında yaşandığı kaydedildi. Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin iş, kamudakilerin ise gelir güvencesinin öne çıktığı sıkıntılar içerisinde oldukları ifade edilen açıklamada, hekimlik uygulamasının SGK'nın düzenlemeleri ile piyasanın ihtiyaçları arasına sıkıştığı öne sürüldü.

Bu çerçevede, TTB GYK'nın, Sağlık Haftası nedeniyle işsizlik ve yarattığı/yaratacağı sağlık etkilerinin kamuoyu nezdinde işlenmesi kararı aldığı bildirildi. Açıklamaya göre, 4 Mart Çarşamba günü, hekimlere yönelik şiddetin gündeme getirilmesi amacıyla ''maskeli çalışma etkinliği'' düzenlenecek.Bu tarihe kadar herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi'nin görevden alınması talebi açıklamalarda vurgulanacak, Merkez Konseyi de kendi programını yürürlüğe koyacak.İş, can, gelir, mesleki bağımsızlık, herkese eşit-ücretsiz sağlık hizmeti güvenceleri olduğunun vurgulanması, halkın sağlık hizmeti alma sorunlarına dikkat çekilmesi ve kamuoyunun uyarılması için de 12 Mart Perşembe günü hekimlerin ''acillerde olacağı'' bildirildi.

Açıklamada, ''12 Mart öncesi kamuoyuna yaygın olarak duyurulacak ve hekimlik etiği çerçevesinde yürütülecek bu etkinlikle sağlık sistemimizin, sağlık güvencesizliğinin durumuna ve acilliğine dikkat çekilecektir'' denildi.14 Mart Cumartesi günü de tabip odalarının organizasyonuyla illerde ''Sağlık hakkı'' yürüyüşleri organize edilecek. Bu yürüyüşlerde işsizliğe de vurgu yapılarak, sağlık hakkı işlenecek, hekim ve sağlıkçıların sorunlarına dikkat çekilecek.

Mynet

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim