• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Hekimler Sağlık Bakanlığı'nı yalanladı

Hekimler Sağlık Bakanlığı'nı yalanladı
Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği sisteminin Ankara'da "başarıyla" uygulandığını belirtirken, Ankara'da hekimler bakanlığı yalanladı.

Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği sisteminin Ankara'da "başarıyla" uygulandığını belirtirken, Ankara'da hekimler bakanlığı yalanladı. Ankara'da aile hekimlerinin maaşlarını alamadıklarına ilişkin haberler üzerine bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği'nin Ankara'da 15 Temmuz 2010 tarihinden itibaren "başarıyla" uygulandığını ileri sürdü.

Açıklamada, "Köklü bir sistem değişikliğinin geçiş aşamasında olağan aksaklıkların yaşanabileceği ve ilimizin 4,5 milyon nüfusuyla ülkemizin ikinci büyük ili olduğu gözardı edilmemelidir.

İlimizde, Bakanlığımızın da desteği ile geçiş sürecindeki sıkıntılar asgariye indirilmiş, aksaklıkların oluşmasına meydan verilmemiştir" denildi.
15 Temmuz'dan bu yana, bin 247 Aile Hekimliği Biriminde 2 bin 500 Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanı'nın görev yaptığı ileri sürülen açıklamada, maaş ödemelerinin yapıldığı bildirildi.

Aile hekimliği uygulamasına dahil personelin maaş ödemelerinin her ay düzenli olarak yapıldığı öne sürülen açıklamada, "Uygulamada, çalışılan ayın maaşı, bir sonraki ayın 15'i ile 20'si arasında ödenmektedir. Eylül maaşları 24 Ekim'de değil 20 Ekim 2010'da ödenmiştir." denildi.


'BAKANLIK GERÇEKLERİ AÇIKLASIN'

Sağlık kurumları bakanlığın açıklamalarını yalanladılar. ATO Başkanı Bayazıt İlhan, Ankara'da 15 Temmuz'da başlayan Aile Hekimliği sistemindeki hekimlerin ilk ayın maaşını bir ay, ikinci maaşlarını da iki hafta gecikmeli aldıklarını söyledi.
İlhan Sağlık Bakanlığı'nın bu tür inandırı olmayan açıklamalar yerine, gerçekleri olduğu gibi, şeffaf açıklamaya çağırdı.
 

BAKANLIK KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

Pratisyen Hekim Derneği Ankara Şube Başkanı Figen Şahpaz ise Sağlık Bakanlığı'na yanıtı, Gazeteci Yalçın Bayer'in 22 Ekim 2010 tarihli köşesine atıf yaparak verdi.
Sözkonusu yazıda, "Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz'ün, bir aile hekiminin sorunlarını aktaran yazısına Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki bilgi notunu gönderdiği vurgulandı. "(...) Ankara ilinde aile hekimliği personelinin maaşları her ay ödenmiştir. Ekim ayı içerisinde aile hekimliği ek yerleştirmesinin yapılması, personel hareketlerinin fazla olması ve insan kaynaklı hatalardan dolayı Ekim ayının 4 veya 5'inci günleri yatırılması gereken aile hekimlerinin maaşları 20 Ekim 2010 tarihinde (15 gün gecikme ile) personelin hesabına aktarılmıştır" denildi.

Bakanlık yetkilisinden gönderilen yazıda da maaşların geciktirildiğinin itiraf edildiğini belirten Şahpaz, Ankara'da 159 aile hekiminin sistemin başında kendi ceplerinden 10-15 bin harcama yaptığını, bunu yaparken de ödemelere güvendiğini söyledi. Maaş ödemelerinin gecikmesi nedeniyle hekimlerin gecikmiş ödemeler nedeniyle faizlerle karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Şahpaz, "hekimler, çocuklarının servis parasını ödeyememekten yakındılar, geç ödemeler birçok sıkıntı yarattı" dedi. Şahpaz da bakanlığı gerçekleri açıklamaya çağırdı.

(Ankara/EVRENSEL Gazetesi)

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim