• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Hekimlere 6 ay süre

Hekimlere 6 ay süre
Sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması için doktorların hem kamuda hem de özel sektörde aynı anda çalışmasına yasak getiriliyor.

Sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması için doktorların hem kamuda hem de özel sektörde aynı anda çalışmasına yasak getiriliyor.

“Tam Gün Çalışma Taslağı” ile kamuyu tercih eden doktorların özlük haklarında iyileştirilmeler yapılıyor. Sağlık Bakanlığı “Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasını Teminen İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı” üzerindeki çalışmasını tamamladı.

 

 

 

Haftada 40 saat çalışma
Taslak ile üniversiteler ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeli de dahil olmak üzere, kamuda çalışan tüm hekimlerin ve özel kanunlarına göre serbest çalışma hakkı bulunan diğer sağlık personelinin kamu sektöründen veya özel sektörden yalnızca birinde çalışmasına izin veriliyor. Taslağın kanunlaşmasından sonra hekimler özel sektör veya kamu hastanelerinden birini 6 ay içinde tercih edecekler. Kamuyu tercih edenler özel muayenehanelerini kapatacak. Taslak ile kısmi çalışmaya son verileceğinden sağlık personelinin haftalık çalışma süresi memurlarda olduğu gibi 40 saatle sınırlandırılacak.

50 bin YTL para cezası
Askeri hastanelerde döner sermayeden personele ek ödeme yapılamadığından, askeri hekimlere “tamgün sağlık tazminatı” adı altında ödeme yapılması da hükme bağlanıyor. Bu tazminatın miktarı, rütbeye göre brüt maaşın yüzde 30 ile yüzde 15’i arasında değişen oranlarda olacak. Diploması olmadığı halde hangi suretle olursa olsun hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 1 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak. Serbest meslek icra etme ve özel sağlık kuruluşlarında çalışma yasağı bulunduğu halde bu yasağa aykırı hareket eden tabipler hakkında 25 bin, bir yıl içerisinde tekerrüründe 50 bin Türk lirası idari para cezası verilecek. Bu kişileri istihdam eden özel sağlık kuruluşuna da 50 bin Türk lirası idari para cezası verilecek, aynı fiilin bir yıl içerisinde tekerrüründe 100 bin Türk lirası idari para cezası uygulanacak ve kuruluşun ruhsatı geri alınacak.

Yüzde 38’i iki iş yapıyor
Taslağın genel gerekçesinde, döner sermayeden performansa dayalı ek ödeme yapılması uzman hekimlerin ortalama 4 bin YTL ek ödeme aldığı, bu miktarın branşa göre daha da artabildiği belirtildi. Buna maaş geliri de eklendiğinde doktorlara 5 bin YTL’nin üzerinde ödeme yapıldığı belirtilen gerekçede, halen hem kamu ve hem özel sektörde çalışmakta olan yüzde 38 oranındaki hekim kadrosunun kendi tercihlerini yapması isteniyor.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim