• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

"Hekimlerin dönüşü bize güç verir"

"Hekimlerin dönüşü bize güç verir"
Türk Tabipler Birliği, Tam Gün Yasası’nda Sağlık Bakanı’nın ‘Geri adım’ olarak nitelenen sözlerine destek verileceğini bildirdi.

Kamudaki doktorların özel sektörde çalışmasını engelleyen ‘Tam Gün Yasası’ndan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun geri dönüş sinyali vermesi tıp dünyasınca olumlu karşılandı. Türk Tabipleri Birliği, düzenlemeyi destekleyeceklerini belirtirken üniversite hastanelerinin yöneticileri de “Hocalarımıza ihtiyacımız var” diyor.

Bakanın açıklamasına sağlık camiasından gelen tepkiler şöyle;

- İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Akif Karan: "Başbakanımızın ve yeni Sağlık Bakanımızın bu adımını olumlu buluyorum. Ben bir başhekim olarak dışarıda olan tüm hocaların geri dönmelerini istiyorum. Onların dönmesi bize güç katacak."

- Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan: Ayrılan hocalarımızın üniversite hastanelerinde hasta bakamamalarının tıp eğitimine ve özellikle asistan eğitimine zarar vereceğini ifade ediyorduk. Dolayısıyla vatandaşın hekime ulaşımını zorlaştıran her türlü uygulama Türkiye’de sağlık ortamına zarar veriyor. Hastaların erişimini kolaylaştıran düzenlemeler yapılırsa bunu destekleriz.

- Prof. Dr. Erkan Topuz(İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü eski müdürü - istifa etti): "Ben istifa edeli neredeyse 2 sene oldu. Artık dönmem. Bundan sonra benden bitti. Bu kanun neden değişti onu bilemem. Bu yorumu siyasetçiler yapsın. Ama üniversiteleri malesef çökerttiler."

- Prof. Dr. Mehmet Demirhan (İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü eski öğretim üyesi - emekliye ayrıldı): "Bu çağrı olumlu. Tabi yasanın nasıl bir yasa olarak çıkacağını görüp ondan sonra karar vermek lazım."

- Dr. Tevfik Özpaçacı (Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski Nükleer Tıp Klinik Şefi- emekliye ayrıldı): "Üniversitedeki hocalar için bu açıklamayı duydum ama 'Eğitim hastaneleri doktorları da dönsün' denir mi bilmiyorum. Bu konuyla ilgili bir açıklama duymadım. Ben şahsen dönmeyi düşünmüyorum. Net bir açıklama yapılırsa o zaman düşünürüm. Cerrahpaşa ve Çapa’da 450'ye yakın kabiliyetli ve kendini ispatlamış kişilerin dönmesi oldukça olumlu olur."

- Sağlık Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Dursun: "Biz bu yasanın tümden iptal edilmesini istiyoruz ama en azından kısmi iptal olması da bizim açımızdan önemli bir gelişme."

Ayşe Sorucu / Milliyet

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4577 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim