• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hem tatil yaparım hem güzelleşirim

Hem tatil yaparım hem güzelleşirim
Yurt dışındaki gurbetçilerimiz; bir yandan Türkiye'de tatilin keyfini çıkarırken, diğer yandan da estetik cerrahların kapısını çalıyor! Kimi burnunu yaptırıyor, kimi memelerini dikleştiriyor, kimi de saç ektiriyor

Medical Park Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Dr. Mahmut Ulvi Kayalı; yurt dışında yaşayan Türkler'in özellikle yaz tatili için ülkemize geldiklerinde yaptırdıkları estetik ameliyatlarla ilgili bilgi verdi:

Estetik için daha çok hangi ülkelerden başvuru oluyor?
Genellikle Avrupa ülkelerinden başvuru oluyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız; bölümümüze başvurularda ilk sıralardalar. Fakat Norveç, İsveç ve Hollanda vatandaşları da geliyor. Daha az sayıda da olsa Kuzey Irak ve İran kökenli hastalarımız da oluyor.

Özellikle hangi aylarda başvuruda bulunuyorlar?
Aslında tüm yıl içinde farklı nedenlerle başvurular oluyor ama yoğunluk Mayıs sonrası iyice artıyor.

BİZE ÇOK GÜVENİYORLAR
Estetik operasonları neden yurt dışında değil de Türkiye'de yaptırmayı tercih ediyorlar peki?
Genellikle hastalarımızın hepsi; özellikle estetik cerrahide Türkiye'deki doktorların başarılı olduğuna inanıyor. Bunda Türkiye'deki tüm Estetik Plastik Cerrahi camiasının katkısı olduğunu düşünüyorum çünkü Türkiye'de yapılan tüm iyi müdahaleler, doktorların karnesine artı olarak yazılıyor. Güvenle birlikte; Türkiye'de bu ameliyatların Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olması da tercih edilmemizde rol oynuyor. Ancak bu kadar çok sayıda başvuru sadece ucuzlukla açıklanamaz çünkü hastalarım, özellikle bazı Doğu Blok'u ülkelerinde daha ucuza ameliyatların yapıldığını fakat güven duydukları için Türkiye'yi seçtiklerini anlatıyorlar. Ayrıca hastane altyapısı ve hizmet kalitesindeki artış da tercih nedeni.

IRAK VE İRAN'DAN SAÇ EKİMİNE GELİYORLAR
Yağ enjeksiyonu, son yıllarda daha sık yapmaya başladığımız bir uygulama. Vücuttaki tüm hacim kazandırılması gereken alanlara yağ enjekte ediyoruz. Fakat bu işlemi daha çok elmacık kemiklerinin üzerine, göz altlarına ve dudak kenarındaki derin kırışıklıklara yapıyoruz. Bacağın iç kısmından ya da karından aldığımız yağı, özel işlemlerden geçirerek gereken alanları şekillendiriyoruz. Hastalar üçdört gün sonra ülkelerine dönebiliyor.
Özellikle Kuzey Irak, İran ve Arap ülkelerinden saç ekimi konusunda yoğun başvuru alıyoruz. FUE yöntemiyle; saç kökleri, saçların arka kısmından tek tek toplanıyor ve ihtiyaç duyulan alanlara transfer ediliyor.

KADINLAR BURUN FARKIYLA ÖNDE!
Günümüzde en çok yapılan müdahale burun estetiğidir. Bu operasyonu meme estetiği takip ediyor. Özellikle yaz aylarında; karın ve meme estetiği yaptırmak isteyen kadın hasta sayımız artıyor. Daha sonra yüze yönelik yapılan gençleştirme ameliyatları var. Ayrıca okulların kapanmasıyla; kepçe kulak, burun estetiği ve meme protezi yaptırmak isteyen üniversite öğrencileri de oluyor. Botoks ve dolgu da yaptığımız işlemler arasında...
Burun estetiği başvurularında kadınlar erkeklerden fazla. Ameliyat öncesi, burnun fotoğrafları farklı yönlerden çekiliyor, fotoğraflar bilgisayar ortamında analiz edildikten sonra ameliyat yapılıyor. Operasyon 2.5 saat sürüyor. Hastalar bir gün hastanede kalıyor.

AYNI ANDA KARIN VE MEME YAPILIYOR
Karın germe ameliyatıyla birlikte meme estetiği yaptırmak isteyenler de oluyor. Meme ve karın estetiği ameliyatlarını; ciddi bir sistemik hastalığı olmayan, ayaklarda damar içi pıhtılaşma sorunu yaşamayan ve son üç ay içerisinde doğum kontrol hapı kullanmayan hastalarda birleştirebiliyoruz.

FDA ONAYLI PROTEZLER
Meme büyütme ve dikleştirme ameliyatlarında; FDA onaylı meme protezleri kullanıyoruz. Karın germe ve meme ameliyatı sonrası; hastalarımızın, yedinci günden itibaren seyahat etme ve ülkelerine dönme şansı oluyor.

KENDİ KANINDAN SIVIYLA GENÇLEŞME
Tatilde bize başvuran hastalarımıza, tatillerini kesmelerine gerek kalmadan, PRP adını verdiğimiz gençleştirme uygulamasını yapıyoruz. PRP; kendi kanımızdan özel yöntemlerle elde edilen bir sıvıdır. Cilt gençleştirmede, mezoterapi yöntemi ile bu sıvıyı cilde enjekte ediyoruz. Cilde PRP verildiğinde, kendi kanımızdan alınan trombositler; deride tamir sürecini başlatıyor. Hasta uygulamanın 10'uncu gününde sağlıklı ve parlak bir cilde sahip oluyorlar.

Esra Tüzün /Sabah

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim