• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Hemşire ve doktor "avlamak" için ilk özel şirket kuruldu

Hemşire ve doktor "avlamak" için ilk özel şirket kuruldu
İlaç sektöründe yöneticiydi, hastanelere kalifiye işgücü sağlamak için şirket kurdu. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan ve aynı üniversitede uzmanlığını alan Dr. Aslı Akkor, uzun yıllar ilaç sektöründe yönetici olarak çalıştıktan sonra, Türkiye’de bir ilk

İlaç sektöründe yöneticiydi, hastanelere kalifiye işgücü sağlamak için şirket kurdu. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan ve aynı üniversitede uzmanlığını alan Dr. Aslı Akkor, uzun yıllar ilaç sektöründe yönetici olarak çalıştıktan sonra, Türkiye’de bir ilke imza atarak, sadece sağlık sektörüne özel eleman temin eden bir şirket kurdu.

30 BİN HEMŞİRE AÇIĞI

Başta hemşire, acil tıp uzmanı ve tekniker olmak üzere bazı branşlarda ciddi eleman sıkıntısının yaşandığını belirten Akkor, bundan yola çıkarak, kurumlara kalifiye işgücü bulmak için kolları sıvadı. Ak Kariyer adını verdiği eleman seçme ve yerleştirme şirketiyle, başta özel sağlık kurumları için, yetişmiş eleman temini için çalışan Akkor, “Türkiye’de 30 bin hemşire açığı var. Fizyoterapist konusunda ise açık 5-6 bini oluyor. Buna acil tıp uzmanı ve belirli uzmanlık alanlarındaki doktorları da dahil edince, rakam 100 bine ulaşıyor” dedi.

SAYI DAHA DA ARTACAK

2008’de 15’e yakın özel hastane ile birlikte 4-5 devlet hastanesinin de kapılarını açacak olmasıyla sektörde yaklaşık 6 bin kişilik elemana yeni istihdam olanağının doğacağını belirten Akkor, şöyle devam etti: “Özel istihdam bürosu izni alarak faaliyete geçmemiz 25 Eylül 2007’de oldu. Dolayısıyla asıl hizmeti 2008’de yapacağız. Ama buradaki en büyük önceliğimiz, bir eli hastanın üzerinde olan yani tıp eğitimi almış kişiler. Yoksa ilaç sektörüne yönelik pazarlama elemanları için hizmet vermeyeceğiz. Diğer istihdam bürolarından farkımız tamamen, teknik uzmanlığa sahip olmuş kişileri seçip, yerleştirmek olacak.”




Sabancı şirketi değiliz

Şirketinin isminin ‘AK’ olmasının Sabancı Grubu şirketleriyle bir çağrışım yapıp yapmadığını sorduğumuz Akkor, “Sağlık sektör denilince akla beyaz renk geliyor. Bu yüzden Ak Kariyer ismini seçtim” dedi. Bu ismi seçerken tescil konusunda bir problem yaşamadığını belirten Aslı Akkor, “Arada soranlar oluyor. O zaman Sabancı Grubu şirketi olmadığımızı ifade ediyorum. Bugüne kadar bu isimden dolayı herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim