• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Hemşireler istifa etti servisler kapanıyor

Hemşireler istifa etti servisler kapanıyor
Hemşirelerin istifası üzerine başlayan bu karışıklık ile birlikte hastane yönetimleri, hastanelerin birçok servisini kapatma kararı aldı.

Hayati değerler taşıyan ve en önemli kurumlar arasında yer alan hastanelerde personel eksiklikleri gündemden düşmüyor. Özellikle de yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitelerinde meydana gelen bu eksiklikler nedeni ile birçok hastanede yatak sayıları düşürüldü. Bu gibi durumların meydana gelmesinde ise en büyük neden hemşirelerin yaptığı toplu istifalar olmaktadır.

Bu Karışıklığa Neden Olan Durum Ne?

Hastanelerde meydana gelen personel ihtiyacı ve bu nedenle de hastaların yeterli kalitede hizmet görememesinden dolayı, birçok sağlık ünitesinin servislerinde kapanmalar meydana geldi. Bu karışıklığa neden olan durum ise Türkiye’nin en önemli iki üniversite hastanesinde çalışan hemşirelerin memur kadrosuna girmek için Kamu Personel ve Seçme Sınavını kazanmaları ve bu nedenle de istifa etmeleri neden oldu.

Gazetelerin manşetlerinden de düşmeyen bu durum, hastane yöneticilerini de harekete geçirmek zorunda kaldı. Kaliteli olan bu üniversite hastanelerinin kalitesini düşürmemesi ve de hastalarına daha iyi düzeylerde hizmet verebilmesi için, yönetim tarafından birçok servis kapatıldı.

Servislerin Kapatılması Hangi Olumsuzluklara Yol Açar?

Gün geçtikçe büyük bir öneme sahip olmaya başlayan yeni doğan ve çocuk bakım ünitelerinde, her gün binlerce kişi muayene olmaktaydı. Fakat meydana gelen bu karışıklar nedeni ile kapatıla bu ünitelerin servisleri, kişiler ve hastanelerde birçok olumsuz durumlara yol açtı. Bu olumsuzluklardan en büyüğü ve en önemlisi ise, hastaların hastane kapılarından muayene olmadan geri dönmesi oldu. İki ünitede toplamda 7 yatağın kaldırılması aynı zamanda da 10 tane bebek küvezinin hizmet dışı edilmesi ile kişiler çok büyük sıkıntılar içerisine girmiş bulunmaktadır.

Hemşire krizini çözmek için personel alımı yapan aynı zamanda da zararı minimum seviyeye getirmek için çalışmalarına devam eden üniversite hastane yönetimleri, yaptıkları açıklamalarda küçülmeye devam edeceklerini açıkladı. Bu küçülmeler sayesinde daha birçok hastanın mağdur olacağını da bildirmiştir. Hemşirelerin yaptıkları bu istifalar sadece servislerdeki yatakların azalmasına değil daha birçok durumunda meydana gelmesine sebep olmuştur.

Bu durumlardan bir diğer ise mesai saati sonrasında yapılan ameliyatların da durdurulması gündemde olan konulardan birisi olmaktadır. Hemşire sıkıntısı nedeni ile ameliyatlar, başka hastanelere sevk edilebilir ve hastanın sağlığı başka bir hastanede devam ettirebilir.

 

kaynak:medigazete

Bu haber toplam 4341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim