• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

'Hemşireler, sağlıkta vazgeçilmez'

'Hemşireler, sağlıkta vazgeçilmez'
Sağlık Bakanı Akdağ, "Hemşireler, gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinin en önemli, hatta vazgeçilmez unsurlarıdır" dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, "Hemşireler, gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinin en önemli, hatta vazgeçilmez unsurlarıdır" dedi.

Akdağ, 12 Mayıs "Dünya Hemşireler Günü" nedeniyle yayımladığı mesajda, sağlık hizmetlerinin, büyük çoğunluğu itibariyle bir ekip tarafından kollektif olarak üretilip sunulan hizmetler olduğunu belirtti.

Bu hizmetlerin üretimi ve sunumu sürecinde, daha çok hekimlerin ön plana çıktığını, ama kayıt-kabul görevlisinden laboratuvar teknisyenine, temizlik ya da güvenlik görevlisinden röntgen teknisyenine kadar pek çok kişinin bu süreçte rolü ve katkısı bulunduğunu ifade eden Akdağ, "Hemşirelerin de gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinin en önemli hatta vazgeçilmez unsurları olduklarını" vurguladı.

"Hemşire" sözcüğünün Türk kültüründe, bir sağlık çalışanını ifade etmekten önce ve daha fazla "kız kardeş" ve "bacı" anlamlarında kullanıldığına dikkati çeken Akdağ, mesajında şunları kaydetti:

"Bu bakış açısı nedeniyledir ki insanımız, sağlık hizmeti alırken, kız kardeşi ve bacısı olarak gördüğü hemşiresiyle daha sıcak bir yakınlık kurar, en mahrem sırlarını yalnızca onunla paylaşır, hastalık zamanlarının ıstırap ve acısını azaltacak özeni, bakımı ve teselliyi ondan bekler. Tüm hemşirelerimizin, hastaları nazarındaki bu özel yerin ve bunun getirdiği büyük sorumluluğun farkında ve bilincinde olduğuna inanıyorum.

Bakanlık olarak, hemşirelerimizin çalışma koşullarını ve özlük haklarını iyileştirmek, gelir seviyelerini ve hayat standartlarını yükseltmek, sağlık sistemimiz ve toplum içinde hak ettikleri saygıyı ve itibarı görmelerini sağlamak, mesleki yeterliliklerini ve sundukları hizmetlerin kalitesini artırmak adına, pek çok önemli çalışma yürütmekteyiz, yürütüyoruz. Bu konularda, ideal noktayı yakalayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Modern hemşireliğin kurucusu sayılan Florance Nightingale'in doğum gününe (12 Mayıs 1820) izafeten, 1964 yılından bu yana ülkemizde de kutlanmakta olan Hemşireler Günü'nü, hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına, hemşirelik mesleğine ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle mesleğe seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış hemşirelerimizin anılmasına bir vesile saymaktayız.

Bu düşüncelerle, tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü'nü kutluyor, kendilerini saygı, şükran ve minnetle selamlıyorum."

Yeni Şafak

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim