• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Hemşirelere İşaret Dili Eğitimi

Hemşirelere İşaret Dili Eğitimi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İsöm), Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Görev Yapan Hemşirelere İşaret Dili Eğitimi Veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan hemşirelere işaret dili eğitimi veriyor.
Özürlülerin toplumsal hayatta yaşayabilecekleri sorunları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren İsöm, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce birçok kamu kurumu personeline işaret dili eğitimi veren İsöm, şimdi de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan hemşirelere özürlülerle kuracakları iletişimin kapılarını açıyor.

EĞİTİMLERDE İKİNCİ DÖNEM DEVAM EDİYOR

İsöm ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi arasında yapılan protokolle Nisan 2009 tarihinde başlanan eğitimlere ilk olarak 18 hemşire katıldı. Kasım 2009'da başlayan ikinci eğitim döneminde ise 45 hemşirenin eğitimi devam ediyor. İsöm'un işaret dili eğitmenleri tarafından Tophane'deki merkezde verilen eğitimler üçer aylık dönemlerde gerçekleştiriliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üniversite Hastanesi'nin tüm sağlık birimlerinden bir hemşirenin katıldığı eğitim sınıfları 15'er kişiden oluşuyor. Toplam 45 hemşirenin katıldığı birinci seviye eğitimler, işaret dili alfabesini bilmeyenlere verilen temel eğitim ve işaret müfredatından oluşuyor. Salı, Çarşamba, Perşembe günleri, ikişer saatlik eğitimlerin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan hemşireler, işaret dili sertifikasına sahip olacak.

GÖNÜLLÜ 100 HEMŞİRE SIRADA BEKLİYOR

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dr. Hemşire Leman Kutlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile İsöm'ün sağlık alanında ilk olarak başlatmış olduğu işaret dili eğitimleriyle tedavi için gelen işitme engelli hastalarla, hastane personelinin iletişim kurmalarının, hizmetlerinin kalitesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Şu ana kadar işaret dili eğitimine 60 hemşirenin katıldığını belirten Kutlu, gönüllü olarak bu eğitimleri almak isteyen 100 hemşirenin de sırada beklediğinin altını çizdi.

BİN 715 KAMU GÖREVLİSİNE İŞARET DİLİ ÖĞRETİLDİ

İsöm tarafından kamu kurumları ve özel kuruluşlar için 2006 yılında başlatılan işaret dili eğitimlerinde bugüne kadar zabıta, emniyet teşkilatı, imamlar ve hemşirelerden oluşan bin 715 personele işaret dili eğitimi verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim