• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Hemşirelik öğrencilerin yeni gözdesi

Hemşirelik öğrencilerin yeni gözdesi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr Alper Akınoğlu, üniversitelerde tercihlerin iş garantili mesleklere yoğunlaştığını bildirdi.

Akınoğlu, rektörlük toplantı salonunda yaptığı açıklamada, gençlerin iş garantili bölümlere rağbet ettiğini belirterek, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programına gösterilen ilginin de bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Hemşireliğin, öğrencilerin yeni gözdesi olduğunu belirten Akınoğlu, ''Hemşirelik programına 339 taban puanla 216 öğrenci aldık. Bu puanla öğrenciler bazı üniversitelerin fakültelerine giriş yapabilir. İş bulma garantisi olduğu için hemşireliği tercih ediyorlar. Şayet 100 öğrenci alıyor olsaydık, taban puanımız daha yüksek olacaktı. Gençler özellikle istihdam sağlanabilen bölümleri tercih ediyor. Zihinsel engellilerin eğitimi konusunda da büyük açık var. İhtiyaca göre bu bölümü açtık. Rağbet göreceğini düşünüyoruz'' dedi.

ÇÜ'de kayıtların 5 Eylül'de başlayacağını ifade eden Akınoğlu, şunları kaydetti:

''Bu yıl 9 bin 850 öğrenci, üniversitemizin değişik bölümlerini tercih etti. Biz ayrıca Yüksek Öğretim Kurulundan (YÖK) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü, Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü ve Ceyhan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ile Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü için ek 140 kontenjan talebinde bulunduk ve onay bekliyoruz.''

Kayıt işlemleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını anlatan Akınoğlu, öğrencilerin otobüs garajlarından taşınması konusunda Adana Büyükşehir Belediyesinin destek verdiğini belirtti.

Kayıt süresince şehrin trafiğinin artacağına da dikkat çeken Akınoğlu, kayıtların büyük bölümünün üniversite yerleşkesinde, Ceyhan, Karaisalı, Kozan ve Yumurtalık'a yerleştirilen öğrencilerin ise bu ilçelerde kayıt yaptıracaklarını anlattı.

Akınoğlu, harçlar için bankaların stantlar açılacağını vurgulayarak, ilk gün tıp, diş hekimliği ile eğitim fakültesine bin 538 öğrencinin kayıt yaptıracağını söyledi.

Akınoğlu, şöyle devam etti:

''Geçmiş yıllarda 4-5 bin arası öğrenci alırken bu sayı 10 bine çıktı. Üniversitemizde halen 35 bin öğrenci öğrenim görüyor. Önümüzde ki yıllarda bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere üzerinde Türk bayrağı ve üniversitenin amblemi işlenmiş tişört hediye edeceğiz. Terörle mücadele için büyük çatışmalar yaşanıyor. Bir çok şehit verdik. Bu tişörtü yaparak güvenlik güçlerimize destek verdiğimizi göstermek istedik. Tişörtlerden 20 bin adet yaptırdık. Kayıt yaptıran 10 bin öğrencimize dağıtacağız, diğerleri de spor müsabakalarında kullanacağız.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim