• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Hemşiresizlik tam 150 yatak kapattı

Hemşiresizlik tam 150 yatak kapattı
Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) hastanelerinde, hemşire yetersizliği nedeniyle 150 yatak kapatılacak. H.Ü Hastaneleri Koordinatörü Prof. Dr. Tezer Kutluk, hastanelerinde her yıl 1 milyonun üzerinde hastanın muayene edildiğini belirterek, uzun süredir hemşire

Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) hastanelerinde, hemşire yetersizliği nedeniyle 150 yatak kapatılacak. H.Ü Hastaneleri Koordinatörü Prof. Dr. Tezer Kutluk, hastanelerinde her yıl 1 milyonun üzerinde hastanın muayene edildiğini belirterek, uzun süredir hemşire eksikliği nedeniyle hizmet vermekte zorlandıklarını söyledi.

Hemşire eksikliğinin son 3 ayda 200’e ulaştığını ve bu durumun hasta bakım hizmetini de olumsuz etkilediğini kaydeden Kutluk, "19 Mayıs 2008 tarihinden itibaren hemşire yetersizliği nedeniyle 150 yatağımızı kapatma kararı aldık" dedi.

Kutluk, hastane yönetiminin mevcut ücretlendirme sistemiyle hastanelerinde çalışan ve aynı işi yapan iki grup hemşireye farklı ücret ödeme zorunda kaldığını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı hastanelerinde farklı mevzuat sebebiyle en az iki misli ücret ödeniyor. Bu nedenle, istifalar ve başka kurumlara geçen hemşire sayısında artış yaşanıyor. Hastaneye yeni başvurular ise son derece az" diye konuştu.

Bu durumun, hastane yatışlarında da bekleme sürelerinin uzamasına yol açtığını kaydeden Tezer Kutluk, yeterli hemşire sayısına ulaşıldığında kapatılan yatakların yeniden hizmete açılacağını belirtti.

Yılda 1 milyon kişi Hepatit B kurbanı

VİRAL
Hepatitle Savaşım Derneği, Hepatit B’nin, sigaradan sonra en yaygın kanserojen olup, her yıl yaklaşık 1 milyon insanın bu sebeple hayatını kaybettiğini bildirdi.

Derneğin 19 Mayıs Dünya Hepatit Günü nedeniyle yapılan açıklamada, Hepatit B’nin, sigaradan sonra en yaygın kanserojen olup; HIV virüsünden yaklaşık yüz kat daha bulaşıcı bir virüs olma özelliğini taşıdığı belirtildi. Dünya genelinde 350 milyondan fazla kişide kronik enfeksiyon bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Her yıl yaklaşık 1 milyon insan bu sebeple hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yaklaşık 4.5 milyon kişinin enfekte olduğu bu hastalıkta sadece bu sene içerisinde 50 bin yeni enfeksiyonla karşılaşılacağı tahmin ediliyor" denildi.

Tedavi edilmezse sonu siroz

Açıklamada, Hepatit B virüsünün neden olduğu hastalığın, tedavi edilmediğinde siroz hatta karaciğer kanseriyle sonuçlanabileceği belirtilerek şunlar söylendi:

"Hepatit B, insandan insana kan ve vücut sıvıları ile bulaşıyor. Hepatit B’yi önlemeye yönelik bir aşı bulunuyor, ancak bu aşıya dünyanın her yerinde ulaşmak mümkün değil. Türkiye’de ise aşı Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Ancak, bazı bölgelerimizde ebeveynler aşı ücretsiz olmasına rağmen bilinçsizlik nedeniyle çocuklarını aşıya götürmüyorlar."

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim