• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Her hasta acil servislik değil

Her hasta acil servislik değil
Kamu Hastaneler Birliği Bursa Genel Sekreteri Opr. Dr. Yavuz Baştuğ, devlet hastaneleri acil servis bölümlerindeki vakaların yüzde 70’inin poliklinik hastası olduğunu söyledi.

Kamu Hastaneler Birliği Bursa Genel Sekreteri Opr. Dr. Yavuz Baştuğ, yeni düzenlemeyle birlikte Bursa’da 21 hastanenin birlik bünyesine katıldığını ifade etti. Bu mekanların patronu değil, hizmetkarı olduklarını ifade eden Baştuğ, “Her yönüyle şeffaf, yönetilebilir ve sürdürülebilir bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Bursa’nın sağlık alanındaki sorunlarını kabaca biliyoruz. Yoğun bakımlar, acil servis ve hasta odaları sorunlarının önceliğinin de farkındayım. Bunları çözmeye çalışırken resmi büyük göreceğiz. Bursa, bir tek merkez şehir nufüsuna değil, çevre illere de hizmet veriyor. Bursa, önemli bir bölge sağlık merkezi olarak planlanıyor. Çevre illere de hizmet verecek ve sevkleri de kaldırabilecek şekilde büyüyeceğiz” dedi.

Her problemi masaya yatıracaklarını ifade eden Baştuğ, her gün bir hastanede denetimler yaptıklarını ve eksikliklerini bir bir tespit ettiklerini kaydetti. Şehir dışından gelmesinin kamuoyunda bazı eleştiriler aldığını da söyleyen Baştuğ, bunun iyi yönlerinin de olduğunu kaydetti. Buradaki hedefin belli sürede oluşacak olan yönetici körlüğünü engellemek olduğunu söyleyen Baştuğ, Ankara’nın kendisine desteğini eksiksiz sürdürdüğünü vurguladı.

“ACİLDEKİ HASTALARIN YÜZDE 70’İ POLİKLİNİK”
Baştuğ, devlet hastanelerinde Avrupa’ya göre kaliteli hizmet verdiklerini belirtti. Bursalılara hizmet etmek için görev başında olduklarını belirten Baştuğ, acil servislerdeki eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını kaydetti. Vatandaşlara da acil servisler konusunda uyarıda bulunan Baştuğ, “Maalesef poliklinik hastaları bile acil servise geliyor. Bu da servislerimizde yoğunluğa ve gerçek acil hastalarına hizmet güçlüğüne yol açıyor. Acil servisteki hastaların yüzde 70’i poliklinik hastasıdır. Ancak yüzde 30’u acillik vakadır. Bu yüzden vatandaşlarımız bu konuda hasas olmalıdır” diye konuştu.

İNTERNETTEN RANDEVU
Bursa’ya yapılması planlanan Sağlık Kompleksinin sürekli takipçisi olduklarını kaydeden Baştuğ, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin en önemli çalışmalarından biri olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni (MHRS) hatırlattı. Sistemin artık internet üzerinden de ulaşılabildiğini kaydeden Baştuğ, “MHRS kapsamına alınan birçok ilde uygulama yoğun ilgi görüyor. Son olarak bu kapsam içine alına Bursa'da da 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi 'nin yanı sıra, hastanelerin ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinin internet sayfalarından MHRS'ye ulaşarak online randevu alınabilecek. Sistem sayesinde internet üzerinden kimlik numarası yazılarak istenilen hastane ve doktordan rahatlıkla randevu alınabilecek”
Hastanelerdeki hizmetleri en iyi şekilde kullanacaklarını, tasarrufa yöneleceklerini söyleyen Baştuğ, “Vatandaşa yansıtılan hizmet kalitesi artacak. Biz burada vatandaşın en iyi hizmeti alması için işi bütünüyle değerlendireceğiz. İşleri hızlandırmak istiyoruz. Asıl hedef hizmet” dedi.
 

İHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3939 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim