• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Her menisküs, ameliyat gerektirmiyor

Her menisküs, ameliyat gerektirmiyor
Her menisküs, ameliyat gerektirmiyor Dizde ağrı, şişlik, diz eklemi seviyesinde hassasiyet ve kilitlenme şeklinde belirtilerle ortaya çıkan,..

Dizde ağrı, şişlik, diz eklemi seviyesinde hassasiyet ve kilitlenme şeklinde belirtilerle ortaya çıkan menisküs yırtığı tedavi edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Ancak her menisküsün ameliyat gerektirecek boyutta olmadığı belirtiliyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, menisküsün her insanda farklı şekillerde ortaya çıkabildiğini ve her menisküsün ameliyat gerektirmediğini açıkladı. Kendilerine her gün çok sayıda kişinin menisküs şikâyetiyle geldiğini ve ameliyat olmak istediklerini belirttiklerini kaydeden Karaoğlu, bazı menisküs yırtıklarının ameliyatsız ilaçlarla tedavi edilebildiğini vurguladı.

Dizin her iki tarafında, iki kemiğin arasında conta gibi işlev gören hilal şekline benzer iki adet kıkırdak yapı bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Karaoğlu, "Uyluk ve kaval kemikleri arasında yer alan bu kıkırdak conta, yüklenmeler sırasında oluşabilecek yüksek basıncı emme özelliğine sahip. Böylece kemiklere binen yük azalır, bunun yanı sıra dizin öne arkaya gitmesini engelleyici bir görevi de yerine getirilmiş olunur." dedi. Genç hastalarda uzunlamasına ve derin yırtıklar, yaşlılarda ise saçaklanma ve yatay yırtıklar oluştuğunu aktaran Karaoğlu şu bilgileri verdi: "Yırtığın tipine göre diz kilitlenebilir. Dizde kilitlenme, takılma, travmayla gelişen akut bir yırtık durumunda mekanik belirtiler nedeniyle öncelikle ameliyat düşünülür. Yaşı özellikle 45'in üzerinde olan, mekanik belirtiler takılma, kilitlenme olmayan hastalarda da öncelikle buz tatbiki, ağrı kesici ilaçlar ve tıbbi egzersizlerle tedavi düşünülmesi gerekiyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7984 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim