Sağlık Aktüel
24 Mayıs 2012 Perşembe
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
03 Aralık 2011 Cumartesi 10:08

Herkes kanser taramasından geçecek

Kanser vakaların hızla artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı, kanserle mücadele yöntemini sil baştan değiştirdi.

Kanser vakaların hızla artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı, kanserle mücadele yöntemini sil baştan değiştirdi. Kanserin 'erken teşhis edilebilirse tedavi edilebilir bir hastalık olduğu' ilkesinden yola çıkan bakanlık, risk altında olsun olmasın her vatandaşa kanser taraması yaptıracak. 2012'den itibaren Aile Hekimleri ve KETEM yöneticilerinin organize yürüteceği çalışma Sağlık Bakanlığı tarafından sil baştan başlatılan yeni mücadele döneminin en önemli aktörleri KETEM'ler yani Kanser Erken Teşhis Merkezleri olacak. 81 ilde faaliyet gösteren ve sayısı 126'yı bulan KETEM'lerin sayısı en kısa sürede artırılacak. Böylece kanser taraması daha yaygın bir hedef kitleye daha sık yapılacak. Böylece en başta riskli gruplar olmak üzere tüm potansiyel kanser vakaları kayıt altına alınmış olacak.

AİLE HEKİMLERİ DEVREDE

Yakın bir geçmişte başlatılan Aile Hekimliği uygulaması da KETEM'lerle entegre edilecek. Aile hekimleri portföylerindeki vatandaşları yakından takip ederek öncelikli riskli grup olmak üzere tüm hastalarını KETEM'lere yönlendirecek. Gerektiği takdirde randevularını da aile hekimi alarak hastaların taramalarını eksiksiz bir şekilde yapmasını sağlayacak.

HABER: Celal ÇAMUR / BUGÜN GAZETESİ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.