• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

"Herkül" Filistinli yaralılar için havalandı

"Herkül" Filistinli yaralılar için havalandı
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Nacar: "Şu anda 20 yaralı ve 18 hasta yakınını almak üzere Tel Aviv'e gidiyoruz"

SARP ÖZER

Filistinli yaralıları getirecek askeri uçak Ankara'dan havalandı. İsrail'e giden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçağın, aralarında çocukların da bulunduğu 20 yaralıyı Türkiye'ye getirmesi planlanıyor.

İsrail saldırılarının ardından Gazze'de yaralanan Filistinlilerden durumu ağır olanların tedavilerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için harekete geçildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 Herkül tipi uçak, yaralıların nakli için havalandı. AFAD'ın koordinasyonunda gerçekleşen faaliyet kapsamında Etimesgut'taki askeri havaalanından kalkan uçak, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na gidecek.

Yaralıların nakli için görevlendirilen Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE) uçağa sağlık malzemeleri, ilaçlar yerleştirildi. Yapılan kontrollerinin tamamlanmasının ardından uçak saat 07.05'te Ankara'dan hareket etti.

-''Türkiye'ye 200 yaralının getirilmesi planlanıyor''-

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'ye AFAD'ın koordinasyonunda insani yardım organizasyonu yapıldığını anımsattı.

Yardımlar kapsamında 200 Filistinli yaralının Türkiye'ye naklinin planlandığını dile getiren Nacar, şu ana kadar toplam 7 kişinin söz konusu bölgeden naklinin gerçekleştiğini söyledi.

Nacar, şöyle konuştu:

"İki gündür tekrar bölgeye gitmeyi, yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmeyi sabırsızlıkla bekliyorduk. Bu gece bunu yapabileceğimizi, gerekli izinlerin çıktığını öğrendik. Şu anda 20 yaralı ve 18 hasta yakınını almak üzere Tel Aviv'e gidiyoruz."

Yaralıların Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alınacağını ifade eden Nacar, daha sonra gelecek Filistinli yaralıların ise diğer illerde tedavilerinin sürdürüleceğini kaydetti.

Nacar, "Bu operasyonda her olağandışı durumda olduğu gibi Türkiye'nin kahraman gönüllü gücü UMKE görev almıştır" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Türkay Esin ise Filistinli yaralıları getirmek için 18 personelle görevlendirildiklerini belirtti.

Tel Aviv'deki havalimanında yaralıların hazırlanması konusunda da görevli bir ekibin olduğunu dile getiren Esin, "Herhangi bir tıbbi problem beklemiyoruz. Ama uçak içinde durumu ağırlaşan hasta olması ihtimaline karşı uçağa ilaç ve tıbbi malzeme yüklendi" dedi.

Filistinli yaralıları taşıyan uçağın öğle saatlerinde Ankara'da olması bekleniyor.

Bu haber toplam 2384 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim