• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Hipoglisemi yaşam kalitesini bozuyor

Hipoglisemi yaşam kalitesini bozuyor
Uzman Dr. Halil Duran, diyabet kadar sık görülen bir hastalık olan hipogliseminin özellikle şekerli ve unlu yiyecek içecek tüketmenin artmasıyla yaygınlaştığını belirtti.

Medline Antalya Hastanesi'nden Uzman Dr. Halil Duran, dengeli beslenmenin hipoglisemiyi önlediğini söyleyerek, “Çok sık acıkıyor ve tatlı yemek istiyorsanız, açken sinirli oluyorsanız ve gece yemelerinizi kontrol altına alamıyorsanız kan şekeriniz normalin altına düşüyor olabilir. Hipoglisemi olarak bilinen kan şekerinin normal seviyenin altında olması durumu, diyabet kadar yaygın bir hastalıktır. Özellikle şekerli yiyecek ve içecekleri fazla miktarda tükettikten 2-3 saat sonra ortaya çıkan hipoglisemi; aşırı terleme, çarpıntı, halsizlik, bulantı, dikkat kaybı, hatta el titremeleri ve sonra da uyuklama gibi belirtiler ile kendini gösterir” dedi.

YAŞAM KALİTESİNİ BOZUYOR

Şekerli ve unlu yiyecek içecek tüketmenin artmasıyla da hipoglisemi probleminin yaygınlaştığını vurgulayan Dr. Halil Duran, hipogliseminin yaşam kalitesini bozduğunu söyledi. Bitkinlik, yorgunluk, halsizlik gibi sorunlara yol açan hipogliseminin yaşam kalitesini bozduğunu anlatan Dr.Duran, "Baş ağrıları, el titremeleri, açlığa dayanamama hissi, iş veriminizi azaltır. Aynı zamanda uykuya daldıktan kısa bir süre sonra uyanmalar, gece yarıları buzdolabını karıştırmalar, kontrolsüz atıştırmalar da can sıkıcıdır” şeklinde konuştu.

DENGELİ BESLENME ÖNEMLİ

Dengeli beslenmenin hipoglisemiyi önlediğini kaydeden Dr.Duran, sözlerini şöyle devam etti: ”Hipoglisemi hastalığının en önemli nedenleri arasında yer alan beslenme alışkanlığı, bu hastalıktan korunmanıza yardımcı olur. Kısa aralıklarla az yemek yemeğe çalışın, ana ve ara öğünlerin hepsinde mutlaka karbonhidrat ve proteini birlikte tüketin, basit şeker, reçel pekmez, bal şekerli tüm yiyeceklerden uzak durun, haftada 1-2 kez sütlü tatlı yenilebilir, ancak şeker yerine tatlandırıcı tercih edin, egzersiz yapmayı ihmal etmeyin, beyaz un içeren besinlerden kaçının bunun yerine rafine edilmemiş tahılları tercih edin, meyvelerin suyunu içmek yerine meyvenin kendisini tüketin. Kahve, çay, kolalı içecekler gibi yoğun kafein ihtiva eden içecekleri azaltın, sigara gibi zehirli nikotin içeren alışkanlıklarınızı kontrol edin.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4347 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim