• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

HIV'li hasta, bayramdan sonra ameliyat olacak

HIV'li hasta, bayramdan sonra ameliyat olacak
Yıllardır hastane, hastane dolaşıp, HIV'li olduğu gerekçesiyle doktorların ameliyat etmekten kaçındığı 65 yaşındaki A. L. , dün İl Sağlık Müdürlüğü'nün sağladığı randevu ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede doktorlarla görüştü.

Yıllardır hastane, hastane dolaşıp, Hıv'li olduğu gerekçesiyle doktorların ameliyat etmekten kaçındığı 65 yaşındaki A. L. , dün İl Sağlık Müdürlüğü'nün sağladığı randevu ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede doktorlarla görüştü. Gördüğü ilgiden sonra İzmir dışında ameliyat olma isteğinden vazgeçtiğini belirten A. L. , "Sesimi duyuran DHA'ya ve sesimi duyup imdadıma yetişen İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Doktorlarla kararlaştırdık, bayramdan sonra ameliyat masasına yatacağım" dedi.

3 yılı aşkın süredir enfekte olan diz protezinin çıkarılıp yerine yenisinin takılacağı ameliyatı yapacak cerrah bulamayan A. L. 'nin sorunu ortadan kalkıyor. DHA'nın dramını gündeme getirmesinin ardından, daha önce de devreye girdikleri halde sorununa çare bulamayan Sağlık Bakanlığı'nın talimatı üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü A. L. 'ye yardım eli uzattı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, A. L'yi ameliyat olacağı Sağlık Bakanlığı'na ait bir hastanenin başhekimi ile ameliyatı yapacak doktorlarla buluşturdu. Özel randevuyla görüştüğü doktorların kendisini muayene edip, filmlerine baktıklarını, ardından ameliyatla ilgili konuştuklarını belirten A. L. , şunları söyledi:

"Dünden beri yeniden doğmuş gibiyim. Yıllardır derdime çare bulamıyor, bulunamıyordu. Sürekli iltihaplanan dizim yüzünden koltuk değneklerine mahkum olmuştum. Yürüyemez hale geldim, onlarca kutu antibiyotik tükettim, onca da acı çektim, çekiyorum. Doktorların beni Hıv'li olduğum için reddetmesi, bacağımın kesileceğini söylemeleri güvenimi sarsmış, açıkçası alınan randevudan da olumlu bir sonuç çıkacağını sanmamıştım. Ama dün gördüğüm ilgi beni umutlandırdı, mutlu etti. Güvenim kalmadığı için İzmir dışında ameliyat olmak istiyordum. Görüşmeden sonra bu fikrim değişti. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede, korkmadan, güvenerek ameliyat masasına yatacağım. Ameliyatı önümüzdeki ay içinde planlıyoruz. İki aşamalı bir ameliyat olacak. Önce protez çıkarılacak. 6 belki 8 ay iltihabın iyice kuruması beklenecek, ondan sonra yeni protez takılacak. Artık bir sonuca doğru gidiyoruz. O nedenle çok sevinçliyim. Doğan Haber Ajansı benim çığlığımın duyulmasını sağladı. DHA'ya, bana sürekli destek olan Prof. Dr. Deniz Gökengin'e, Bakanlığa, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile ameliyatımı yapmayı kabul eden doktorlara çok teşekkür ediyorum. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3160 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim