• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hızlı okumak dikkati artırıyor

Hızlı okumak dikkati artırıyor
Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, yavaş okumayla bilginin hafızada fazla kalmayacağını, aksine hızlı okumanın beyinde dikkati artırdığını söyledi.

Baran, "01 Adana Eğitim Çalıştayı" kapsamında "Öğrenme ve Öğretmede Yeni Stratejiler" konusunda öğretmenlere verdiği konferansta; günümüzde özgüveni yüksek, motivasyonu güçlü, hızlı okuyabilen, aynı hızla soru çözebilen, fotoğrafik hafızayla okuduklarını resimleştirerek aklını en iyi şekilde kullanabilen bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Hafıza teknikleri kullanılarak beynin çalışma hızını yükseltmenin bireyin kendi elinde olduğunu belirten Baran, "Hız arttıkça dikkat artar, hız düştükçe dikkat düşer, uyku durumu artar. Hızlı okuyan çocuğun beyin hızı daha da yüksektir" dedi.

Yavaş okumayla bilginin hafızada fazla kalmayacağını, aksine hızlı okumanın beyinde dikkati artırdığını vurgulayan Baran, eğitimle dakikada bin kelime okunabileceğini belirtti. Baran, "Dünyada 40 ülkede yapılan araştırmaya göre, en çok okuyan ülke Almanya, en az okuyan ülke ise Türkiye. Almanlar günde 24 dakika, Türkler 13 saniye okuyor. Liderler, okuyanların arasından çıkar. Kitap okumak çok keyiflidir ama belli bir eşiği aşmak gerekir" diye konuştu.

Cesaret ve özgüvenin başarıda çok önemli olduğunu belirten Baran, anne, baba ve öğretmenin başarıdaki tutumuna dikkat çekerek, öğrenci başarısız olduğunda tekrar denemesinin istenmesini tavsiye etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2584 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim