• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Hücre kirliliği zayıflamayı da engelliyor

Hücre kirliliği zayıflamayı da engelliyor
Beslenme ve diyetetik uzmanı Doç. Dr. Öztürk: "Hücre temizliğini tetikleyebilmek için gerekli protein, vitamin ve mineralleri barındıran çilek, enginar, sarımsak, zerdeçal, pırasa gibi besinleri düzenli tüketmek önemli rol oynar"

Beslenme ve diyetetik uzmanı Doç. Dr. Barış Öztürk, doğru beslenme ve bitkisel desteklerle hücrelerin temizlenmesinin ve sağlıklı şekilde zayıflamanın mümkün olduğunu belirterek, hücre temizliğini tetikleyebilmek için gerekli protein, vitamin ve mineralleri barındıran çilek, enginar, sarımsak, zerdeçal, pırasa gibi besinlerin düzenli tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, kötü beslenme ve çevresel faktörlerin hücrelerde kirlilik oluşturduğunu ve pek çok hastalığa davetiye çıkardığını, aynı zamanda da zayıflamayı engellediğini anlattı.

Yaşamın ilk anından itibaren insan bedeninin gıda, hava, su ve toprakla birlikte metabolizmanın ürettiği toksin maddeler tarafından kirletildiğini, bu maddelere karşı çeşitli enzimler salgılayan vücudun kendini korumaya programlı olduğunu ifade eden Öztürk, sanayileşmeyle birlikte artan hava, su ve gürültü kirliliğinin, yoğun elektromanyetik kirliliğe maruz kalmanın, yanlış beslenme alışkanlıklarının, doğal olmayan gıdaların tüketiminin ve yetersiz fiziksel aktivitenin hücrelerin toksin yükünü daha da artırdığına dikkati çekti.

Öztürk, kirlenen hücredeki metabolik baskılanmanın, insülin direnci, karın bölgesinde yağlanma, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet, alzaymır, kanser gibi hastalıklara dönüşebildiğini, kilo alımının, özellikle de karın bölgesindeki yağlanmanın tek suçlusunun alınan yüksek kaloriler olmayabileceğini vurguladı.

Doç. Dr. Öztürk, "Doğru beslenme ve bitkisel desteklerle hücreleri temizlemek ve sağlıklı şekilde zayıflamak mümkün. Hücre temizliğini tetikleyebilmek için gerekli protein, vitamin ve mineralleri barındıran çilek, enginar, sarımsak, zerdeçal, pırasa gibi besinleri düzenli tüketmek önemli rol oynar." ifadelerini kullandı.

- "Temizlenen hücrelerin antioksidan mekanizması güçleniyor"

Temizlenen hücrede antioksidan mekanizmanın güçlenerek genetik olumsuzlukların ortadan kalkacağını belirten Öztürk, bunun doğal fonksiyonlarına dönen hücrelerin yağ depolanmasının azalmasını, yağ yakımının da artmasını sağladığını kaydetti.

Her insanın hücre temizleme yeteneğinin, çevre şartları, diyet, yaşam tarzı, sağlık durumu ve genetik faktörlere göre değiştiğini, bu nedenle programa başvuran hastalara hücresel temizlik ve beslenmeden oluşan tıbbi tedavi öncesi, ileri düzey vücut analizi, metabolizma ölçümü, antropometrik testler yapılarak biyokimyasal bulguların değerlendirildiğini anlatan Öztürk, "Gerekli görüldüğünde moleküler düzeyde çalışmalar yapılarak, kişiye özel enerji ve besin ihtiyaçları değerlendirilir. Bazı protein, vitamin ve mineraller, vücudun hücre temizliği işlemini yerine getirmesini sağlar. Programla hücrenin temizlik fonksiyonunu yerine getirmesini sağlayan besinlere ek olarak doğru formülize edilmiş bitkisel takviye kullanılır. Bu takviyeler sentetik olmayan, tamamen doğal ve antioksidan özelliği taşıyan bitkisel bileşiklerdir." değerlendirmesini yaptı.

Öztürk, vücudun başlıca hücre temizliği enzimi olan glutatyon düzeyini korumak için öğünlerde yeterli miktarda et, balık, tavuk gibi proteinlerin tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Günde 2,5 litre su içilmelidir. Günde en az beş porsiyon meyve ve sebze beslenme düzenine dahil edilmelidir. Her gün lif yönünden zengin sebze, fıstık, tohum ve tahıllardan oluşan menüler tercih edilmelidir. Zaman zaman turpgiller sınıfındaki sebzeler ile çilek, enginar, sarımsak, soğan, pırasa, zerdeçal tüketilmesi, fiziksel aktivite ihmal edilmemeli. Günde en az 1 fincan yeşil çay içilmelidir. Bağırsakta yaşayan zararlı bakteri toksinlerinden korunmak için yoğurt tüketilmelidir." tavsiyelerinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2992 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim