• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

'Hülle' demek hocalara haksızlık

'Hülle' demek hocalara haksızlık
Ankara Tabip Odası'nın tartışmaya açtığı 'Hülle Prof.' listesi gündeme oturdu. O listesinde adları geçen profesörler, pek çok bilimsel çalışmaya imza atan isimlere haksızlık yapıldığı görüşünde

Ankara Tabip Odası'nın tartışmaya açtığı 'Hülle Prof.' listesi gündeme oturdu. O listesinde adları geçen profesörler, pek çok bilimsel çalışmaya imza atan isimlere haksızlık yapıldığı görüşünde

TIP dünyası, Ankara Tabip Odası'nın (ATO) takibe aldığı 'Hülle Prof.' listesini konuşuyor. ATO'ya göre, doçentlikte 5 yılını dolduran 50 hekim yeni kurulan üniversitelere atanıp bir günde Prof. oldu ve eski kurumlarına geri döndü. ATO'nun bu listesinde yer alan ve 'Uçan Profesörler' olarak adlandırılan hocalar ise haksızlık yapıldığı görüşünde. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Turgut 'Hülle Profesör' tabirine tepkili. Turgut şunları söyledi: Profesörlüğün hangi kurallara göre verildiği YÖK Kanunu'nda belirtilmiştir. Ben Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Bilim Üniversitesi arasında yapılan 'afiliasyon anlaşması' olarak adlandırılabilecek olan bir protokole dayanarak Bilim Üniversitesi KBB Hastalıkları Anabilim Dalı'ndaki profesörlük kadrosuna, YÖK Kanunu'na göre belirlenen jürinin onayıyla atandım. Daha önce 12 yıldır Şişli Etfal EAH KBB Kliniğinde Şef Doç. Dr. olarak çalışmaktaydım.

EĞİTİM ŞİŞLİ ETFAL'DEN

Atandıktan sonra üniversite ileBakanlık arasındaki protokole göre Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim ve klinik şefi olarak görevlendirildim. Anlaşmaya göre Şişli Etfal, üniversitenin Tıp Fakültesi'nin 'uygulama ve eğitim hastanesi' olarak görev almıştır. Öğrenciler, teorik ve pratik dersleri hastanemizdeki öğretim görevlilerinden alıyor. Böylece üniversite, hastanenin imkanlarından yararlanmakta ve yıllarca eğitim faaliyetlerinde bulunan öğretim elemanları, profesörlük kadrosuna atanmaktadır. 'Uçan Profesörler', 'Hülle Profesörler' tabiri yıllarını eğitime veren, pek çok bilimsel çalışmaya imza atan ve pek çok uzmanın ve doçentin yetişmesine vesile olan, binlerce hastayı tedavi eden saygıdeğer hocalarımıza haksızlıktır diye düşünüyorum.

Öğrencilere ders veriyorum
AYNI hastaneden Endokrinoloji ve Metabolizma Klinik Şefi Yüksel Altuntaş ise şöyle konuştu:Bakanlığa bağlı 'Eğitim Araştırma Hastaneleri'nde görev yapan klinik şefi profesör' olarak şu anda emekli olduğumda elime geçecek emekli maaşı 1600 TL. Ben Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Bilim Üniversitesi arasında yapılan protokole dayanarak Bilim Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalındaki profesörlük kadrosuna, jüri onayıyla atandım. Profesör olmama rağmen Bakanlık kadrosunda olduğum için emekliliğime katkı sağlayacak bir durum yok. Afiliasyon anlaşmasına göre üniversitenin 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencilerine tüm endokrinoloji derslerini vermiş bulunmaktayım. 5.sınıf ve 6.sınıf öğrencilerine de staj yaptırdım.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2682 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim